Beeld © ANP

Rob de Nijs: 'Mijn stem heeft niet onder mijn ziekte te lijden'

16 januari 2020 07:23

Rob de Nijs (77), die aan de ziekte van Parkinson lijdt, wil volgend jaar in stijl afscheid nemen van zijn publiek. Voorlopig komt er nog geen einde aan zijn zangcarrière, nu artsen hem hebben aangeraden door te gaan met zingen.

"Het lijkt wel of de zalen voller zitten sinds het publiek weet wat er aan de hand is"

"Het lijkt wel of de zalen voller zitten sinds het publiek weet wat er aan de hand is", vertelt de 77-jarige zanger, die in het najaar al aankondigde te zullen stoppen met optredens. "Het is alsof ze denken: 'Dan willen we hem toch nog één keertje zien...'", zegt de zanger in De Telegraaf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ondanks afscheidstournee toch nieuwe cd's Rob de Nijs?

Rob de Nijs geef momenteel theaterconcerten door het hele land. Over precies een jaar geeft hij een groots afscheid voor zijn Vlaamse publiek in het Sportpaleis in Antwerpen. "Ik wil dat afscheid dan graag in stijl doen en die zaal, langs de drukke verkeersring, is daarvoor het meest geschikt. De band en ik trekken nog één keer alle registers open en dan sluiten we daar mijn carrière groots af."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob de Nijs diep geraakt door alle lieve reacties

Of er ook een Nederlands afscheidsconcert volgt, is nog niet bekend. De gesprekken daarover lopen nog. Rob wil nog wel nieuwe muziek blijven maken in de studio. "Mijn stem heeft totaal niet onder mijn ziekte te lijden. Ik hoop dan ook nog wat mooie nummers aan mijn repertoire toe te kunnen voegen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!