Kaj van der Ree en Nikkie de Jager Beeld © ANP

YouTuber Kaj van der Ree over 'outen' NikkieTutorials

16 januari 2020 17:57

Presentator Kaj van der Ree (28) wordt ervan beschuldigd dat hij probeerde Nikkie de Jager (25) te 'outen' als transgender. Zo zou de YouTuber een jaar geleden een video hebben geplaatst met de titel 'Is NikkieTutorials transgender?' Inmiddels heeft hij zelf gereageerd.

"Dit slaat echt helemaal nergens op"

"Serieus, er gaat nu dus al acht jaar lang een gerucht rond in de YouTube-wereld en ik ga het er nu maar een keer uitgooien", zei Kaj destijds in de video. Zijn collega YouTuber Alice Olsthoorn heeft de verwijderde video opgedoken en reageert fel. "Iedereen wist het gewoon, maar ook al weet je het niet, zelfs dan zet je dat niet online", meent zij. Inmiddels heeft Kaj hoogte gekregen van de ophef en zelf een statement uitgebracht op Instagram. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

YouTuber Kaj van der Ree beschuldigd van wangedrag

"Ik word overladen met berichten dat ik verantwoordelijk ben voor het ‘outen’ van Nikkie", schrijft Kaj in zijn bericht. "Dit slaat echt helemaal nergens op. Ik heb hier 10 maanden geleden een vraag over gesteld in het programma Nieuwspunt. Alleen ik had 0,0 idee dat Nikkie daadwerkelijk transgender is." De YouTuber heeft het filmpje al een andere titel gegeven: Anouk over de muziek van Ali B.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Transgendernetwerk: 'Kwalijk dat Nikkie is gechanteerd'

"Ik heb oneindig veel respect voor Nikkie en haar ijzersterke video en voor alle mensen die in het verkeerde lichaam zijn geboren en de moed hebben om te zijn wie ze willen zijn", sluit Kaj zijn berichtje af. "Ik vind het prachtig dat we in een land leven waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Naar mijn mening is dit een gigantisch misverstand want alle mensen die mij langer kennen dan vandaag weten dat ik iedereen liefheb, en respect heb voor alles en iedereen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NikkieTutorials ontvangt steun van veel bekende sterren

Nikkie plaatste eerdere deze week een video op YouTube waarin ze verkondigde transgender te zijn. Hierin vertelde ze onder andere dat ze gechanteerd was om het wereldkundig te maken. Mede-YouTubester Jessie Maya vond het "walgelijk" vertelde ze in RTL Boulevard, zoals te zien is in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!