Presentatrice Nikkie de Jager Beeld © ANP

NikkieTutorials: 'Mensen kijken naar me'

17 januari 2020 11:53

NikkieTutorials (25) vindt het spannend nu ze na haar coming-out de straat op gaat. Na haar veelbekeken video, waarin de wereldberoemde make-upartiest bekendmaakte dat ze transgender is, voelt ze dat mensen op straat naar haar kijken.

"Mensen kijken naar me"

"Veel mensen vragen me hoe het is om voor het eerst weer in het openbaar te verschijnen, sinds het verschijnen van de video. Ik ben lang, dus mensen kijken naar me. Daarbij komt dat ik in Nederland best bekend ben en na de video zelfs nog iets meer. Mensen kijken naar me", vertelt de YouTube-ster op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

YouTuber Kaj van der Ree over 'outen' NikkieTutorials

"In eerste instantie denk ik dan dat mensen kijken vanwege de video, ze weten het. Maar waarschijnlijk kijken ze vooral omdat ze mijn gezicht zien en me herkennen." Een bezoek aan de kapsalon deed Nikkie goed, vertelt ze. "Een paar vrouwen bij de kapper gaven me een bemoedigende knipoog. Zo van 'goed bezig, meid, maak je geen zorgen'. Dus het ging eigenlijk best goed."

Vrijdag gaat Nikkie opnieuw de deur uit en brengt ze een bezoekje aan de nagelstudio. "Ik ga terug naar de stad, waar de mensen zijn. Dat maakt me nog steeds een beetje nerveus. Wat ik het meest spanend vind is om uit te gaan, met veel mannen om me heen. Dat wordt interessant, we gaan het zien. Maar voorlopig ga ik nog niet op stap", zegt Nikkie, waarna ze zich bedenkt. "Dat neem ik terug. Als ik op stap wil gaan en mijn leven wil leven, moet ik dat doen. Het kan me niets schelen."

De video op YouTube waarin Nikkie onthult dat ze trans is, is in vier dagen tijd bijna 29,5 miljoen keer bekeken.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Video coming-out Nikkie Tutorials is hit op YouTube

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!