Beeld © ANP

Sesamstraat-collega's nemen afscheid van Aart Staartjes

17 januari 2020 15:39

Acteur Aart Staartjes is vrijdagmiddag in besloten kring begraven in zijn woonplaats Dronrijp. Dat gebeurde in het bijzijn van een aantal bekende Sesamstraat-acteurs met wie Staartjes in zijn tv-carrière heeft gewerkt.

Onder anderen acteurs Frank Groothof (72), Wieteke van Dort (76), Michiel Kerbosch (71) en Bert Plagman (71) reisden af naar het Friese dorp om Aart Staartjes de laatste eer te bewijzen. Ook Theo Maassen (53) was bij de uitvaart aanwezig; de cabaretier speelde met Staartjes een rol in de tv-serie Waltz.

De bekende Sesamstraat-acteur overleed zondag op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van een verkeersongeval in Leeuwarden. Staartjes was bekend als Meneer Aart uit Sesamstraat en van jeugdprogramma's als De Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom voorheen de kindervriend, De film van Ome Willem en Woord voor Woord, een serie Bijbelvertellingen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Aart Staartjes schittert in Sesamstraat Marathon

Deze hele week herdenkt de NTR de grondlegger van de Nederlandse kindertelevisie door na elke uitzending van zowel Sesamstraat als Het Klokhuis op Zapp op NPO 3 een foto van Staartjes en een korte tekst in beeld te brengen. Tot 20.00 uur zendt de NTR op het themakanaal Zappelin een reeks Sesamstraat-afleveringen uit waarin Meneer Aart een prominente rol speelt. Zondag staat de programmering van het digitale themakanaal NPO 1 Extra in het teken van zijn tv-carrière.

In de theaterzaal van Beeld en Geluid in Hilversum wordt tot en met zondag een speciale compilatie van het imposante oeuvre van Staartjes vertoond.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Begrafenis Aart Staartjes vindt vrijdag plaats in besloten kring

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!