Beeld © Facebook @Silvia van Barneveld

Silvia van Barneveld open over echtscheiding en afkicken

17 januari 2020 17:02

Silvia van Barneveld (54) heeft geen makkelijk jaar achter de rug. Ze staat op het punt van scheiden met dartlegende Raymond van Barneveld (52), ze werd overvallen in haar eigen huis én ze zat meerdere keren in een afkickkliniek vanwege haar alcoholverslaving. Aan de Telegraaf doet ze haar verhaal.

"Mijn leven stond in het teken van hem"

Allereerst is er de huwelijkscrisis met 'haar' Raymond. "Ik was ervan overtuigd dat mijn leven voorbij zou zijn zonder Raymond. Het ging al langer niet goed tussen hem en mij, maar we konden elkaar niet loslaten. Vooral ik niet. Ik klampte me aan hem vast in de hoop dat het goed zou komen tussen ons, terwijl ik diep in mijn hart wist dat het over was. Pas toen Julia, zijn nieuwe vriendin, in beeld kwam, werd ik gedwongen hem te laten gaan."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Silvia van Barneveld ontdekte vreemdgaan via media

Ze kijkt ondanks de breuk, die niet op een prettige manier verliep, terug op een mooie tijd met Raymond. Toch is er een bittere nasmaak. "Tijd voor mezelf had ik niet. (...) Raymond had alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen, maar ik stond stil. Mijn leven stond in het teken van hem."

Het ging fout toen het stel werd afgeperst. "Een jongen dreigde een sekstape van Raymond met een andere vrouw openbaar te maken. Raymond ontkende alles, maar ik wist niet meer wat ik moest geloven. Ik raakte zwaar verslaafd aan de drank."

Net toen het weer goed ging, kwam er een volgende klap. Silvia werd overvallen. In haar eigen huis. "Aan mijn haren trokken ze mij de trap af. Ze sloegen me en duwden een pistool tegen mijn hoofd", vertelt Silvia. Uiteindelijk weet ze via de voordeur te ontsnappen. De overval heeft een grote nasleep. "Alleen zijn durfde ik niet meer. Raymond wist zich totaal geen raad met mijn verdriet. Ik kon er met hem niet over praten en steun kreeg ik nauwelijks. We besloten een tijdje uit elkaar te gaan."

Silvia hoopte diep van binnen dat Raymond en zij weer bij elkaar zouden komen. Maar dat bleek al snel valse hoop, toen ze een video op tv zag van Julia, de nieuwe vriendin van haar man. "Ik kon gewoon niet geloven wat ik zag. (...) Meteen greep ik weer naar de drank. Dagenlang liet ik mezelf vollopen om maar niets te hoeven voelen." Dat leidde uiteindelijk tot een nieuw bezoek aan de afkickkliniek.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Silvia van Barneveld reageert op echtscheiding

Ondanks de zware periode, ziet Silvia het leven nu weer positiever in. Ze heeft haar geluk gevonden in de kerk. "Daar kwam zo’n enorme rust over mij heen. Alsof ik eindelijk weer kon zijn wie ik altijd was geweest." Ze is nu zo ver dat ze Raymond kan vergeven. "Dat meen ik oprecht. Ik heb mezelf jarenlang weggecijferd, nu is het mijn tijd."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!