Beeld © AVROTROS

Jeangu Macrooy legt uit hoe je zijn naam nou goed uitspreekt

21 januari 2020 12:13

'The story of my life'. Zo noemt zanger Jeangu Macrooy (26) het feit dat vrijwel iedereen zijn naam verkeerd uitspreekt. De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival kon de afgelopen tijd wel schreeuwen naar zijn televisie, omdat hij daar de vreemdste vormen van zijn naam voorbij hoorde komen. Emma Wortelboer vroeg hem in Yung DWDD hoe het dan wél moet.

"Het is Zjan-guu Macrooy"

Zjangoe, Djengoe en Zjenguu. Het kwam allemaal voorbij in elke praatshow op de Hollandse kijkbuis. Soms leidt het tot grote ergernis bij Jeangu. Toch kan hij er om lachen, die problemen met zijn naam. "Het is de story of my life." Maar om de lucht voor ééns en altijd te klaren: "Iedereen, het is Zjan-guu Macrooy", zegt hij in de video.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Jeangu Macrooy gaat advies inwinnen bij Duncan Laurence

Waar komt die bijzondere naam vandaan? "Mijn moeder heet Jeannette en mijn vader heet van zijn tweede naam Guno, dus bij elkaar is dat Jeangu", legt de zanger uit. De mafste versie van zijn naam die hij ooit hoorde, was Sjanzju, vertelt hij lachend.

Begin dit jaar lekte uit dat Jeangu Macrooy de Nederlandse inzending voor het Songfestival in Rotterdam is. RTL Boulevard interviewde de Surinaamse zanger en songwriter over zijn deelname. In de video hieronder licht hij al een tipje van de sluier op rond zijn plannen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Songfestival-deelnemer Jeangu Macrooy: 'Ik ga voor de winst'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!