Madonna Beeld © Getty Images

Madonna niet welkom bij songfestival Rotterdam

21 januari 2020 12:30

De grote finale van het Eurovisiesongfestival draait niet alleen om de deelnemende landen, maar natuurlijk ook om de interval-acts. Waar Israël vorig jaar nog diep in de buidel tastte voor een optreden van Madonna, hoeven we in Nederland geen grote internationale ster te verwachten.

"De onderhandelingen zijn nu gaande"

Eric van Tijn (63), muzikaal leider van het songfestival, verzekert ons in Op1 dat Madonna niet te zien zal zijn tijdens het grote muziekfestijn in Ahoy. Volgens hem komen er enkel Nederlandse topartiesten optreden. "Die zijn wat mij betreft ook van wereldniveau." Maar namen noemen, dat mag nog niet, benadrukt Van Tijn in het praatprogramma.

Welke artiesten de eer krijgen om voor een miljoenenpubliek te spelen, is nog niet precies duidelijk. "De onderhandelingen zijn nu gaande. Op persoonlijk vlak zijn we er al uit." De deal is nog niet helemaal rond, dus voorlopig kunnen we alleen gissen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy legt uit hoe je zijn naam nou goed uitspreekt

Sietse Bakker, uitvoerend producent van het songfestival, vertelde eerder al aan RTL Boulevard dat ze druk bezig zijn met de creatieve inrichting van het muziekfestijn. "We hebben straks twee halve finales en een finale. Die krijgen allemaal een opening en een interval-act. Daar hebben we allemaal fantastische ideeën over, dus er is nog heel veel te vertellen en onthullen de komende maanden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestival zet in op 15-jarige dj voor openingsnummer

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt dit jaar Nederland op het songfestival. We spraken de opvolger van Duncan Laurence:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!