Beeld © ANP

Aerosmith-drummer klaagt rest van de band aan

22 januari 2020 11:44

Aerosmith-drummer Joey Kramer (69) stapt naar de rechter omdat hij zondag niet met de band mag optreden tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. Dat meldt People. De 69-jarige drummer, die al bijna vijftig jaar bij de band zit, raakte vorig voorjaar licht geblesseerd en moest hierdoor een paar concerten missen.

"Joey Kramer is onze broer en zijn welzijn is ontzettend belangrijk voor ons"

Volgens Joey was hij in de herfst weer hersteld en kon hij weer optreden, maar mocht dat niet. De overige leden van Aerosmith zouden hem hebben gevraagd auditie te doen om aan te tonen dat hij "op het juiste niveau kon spelen".

De drummer beweert zo gestrest te zijn geraakt van die beslissing dat hij werd opgenomen in het ziekenhuis en daardoor zijn auditie moest uitstellen. Die volgde uiteindelijk begin deze maand, maar de overige muzikanten zouden hebben gevonden dat hij "te weinig energie" overbracht om terug te keren op het podium.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aerosmith wordt geëerd met ster op Walk of Fame

Zanger Steven Tyler, gitarist Joe Perry, basgitarist Tom Hamilton en gitarist Brad Whitford laten in een verklaring weten dat Joey inderdaad niet met ze optreedt tijdens de Grammy Awards, maar dat hij dat zelf heeft veroorzaakt. "Joey Kramer is onze broer en zijn welzijn is ontzettend belangrijk voor ons. Hij is de afgelopen zes maanden echter - naar eigen zeggen - emotioneel en fysiek niet in staat geweest met de band op te treden. We hebben hem gemist en meerdere keren aangespoord om weer met ons te komen spelen, maar hij was daar niet klaar voor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen show Aerosmith om hartproblemen drummer

Volgens de band heeft de drummer kort voor het Grammy-optreden laten weten dat hij toch graag wil meedoen. "We zouden hem, onszelf en onze fans een slechte dienst bewijzen als we hem zouden laten spelen zonder genoeg tijd om te voorbereiden en te repeteren."

Joey is wel uitgenodigd voor de uitreiking en hoewel de bandleden teleurgesteld zijn door de aanklacht, hopen ze dat hij komt. "We zijn door zo veel meer met elkaar verbonden dan alleen onze tijd samen op het podium."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!