Beeld © ANP

Man Bibian Mentel: 'Misschien toch ooit geluk'

22 januari 2020 14:29

Bibian Mentel (47) is momenteel aan het bijkomen van een paar heftige maanden. Begin 2020 onderging de paralympisch kampioene haar laatste bestralingen en afgelopen week onderging ze nog een CT-scan. Wij spraken haar man, Edwin, over de huidige situatie.

"Misschien hebben we ooit toch geluk dat er een nieuw middel wordt ontdekt die de tumor langzamer kan doen groeien"

Hoewel de situatie deze keer kritischer is, blijft het stel wederom optimistisch en hoopt op een klein wonder. "Ik zeg altijd maar: het is onkruid in de tuin. De tuinman is geweest en de tuin ziet er weer netjes uit", vertelt hij aan RTL Boulevard. "We weten dat er uitzaaiingen zitten en dat de kanker een tijd lang agressief is geweest en het steeds harder en sneller terugkomt", gaat hij verder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bibian Mentel: 'Ziekte heeft ons huwelijk sterker gemaakt'

Momenteel heeft het stel even rust om op adem te komen. Bibian en Edwin hopen dat het in de toekomst beter is. Edwin: "Misschien hebben we ooit toch geluk dat er een nieuw middel wordt ontdekt die de tumor langzamer kan doen groeien, of op een gegeven moment laat stoppen met groeien en het kan worden omgezet tot een chronische ziekte. Een remmer zodat je er nog heel lang mee kan leven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Familie Bibian Mentel met de dood bedreigd

Bibian kreeg vorig jaar oktober voor de twaalfde keer te horen dat ze kanker heeft. Afgelopen november ging ze onder het mes voor een operatie aan haar ruggenwervel. In een ruim zeven uur durende operatie werd een door kanker aangetaste ruggenwervel deels verwijderd, vervangen en gestut.

Bij een vorige operatie liep Bibian een dwarslaesie op en belandde ze in een rolstoel. De sporter zelf blijft ondanks alle tegenslagen positief. De 47-jarige hoopt zelfs weer te lopen voor de zomer.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!