Beeld © ANP

Dave Roelvink: 'Mannen en vrouwen hebben verschillende rollen'

23 januari 2020 20:47

Dave Roelvink (25) heeft zich op zijn Instagram Stories stevig uitgesproken over hoe hij denkt over 'de rol van mannen en vrouwen'. Volgens Dave is het volkomen vanzelfsprekend dat een man een etentje betaalt en zijn vriendin beschermt op straat. Daar tegenover staat dan wél dat de vrouw wat meer in het huishouden moet doen, briest hij op het social medium.

"Waarom moet het allemaal gelijk zijn tegenwoordig?"

Dave doet zijn relaas na het zien van een onderwerp in het programma Editie NL. Het onderwerp gaat over verkeersborden, waar nu ook vrouwen op worden gezet. En dat vindt Dave onnodig. Ook het idee dat mannen graag een verschoontafel, voor hun kind, op het herentoilet willen, vindt Dave verwerpelijk. "Ben ik nou de enige in Nederland die het mooi vindt dat mannen en vrouwen nou níét precies hetzelfde zijn?", begint Dave. "Waarom moet het allemaal gelijk zijn tegenwoordig? Het is toch juist mooi dat we verschillende rollen hebben?"

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Dave Roelvink mist zijn ex-liefje Julia nog elke dag

"Het heeft toch juist zijn charme als de man een etentje betaalt, als hij met een vrouwtje uit eten gaat", zegt Dave. Daarnaast vindt de Roelvink-telg ook dat je als man je vrouw moet beschermen als je met z'n tweeën over straat loopt, wat natuurlijk erg netjes is. "Het is toch niet zo heel erg als een vrouw iets meer doet in het huishouden?", vervolgt Dave zijn betoog. "We hebben gewoon andere rollen, we zijn andere wezens."

Ondanks dat Dave vindt dat mannen en vrouwen andere rollen hebben, is hij wel van mening dat vrouwen en mannen hetzelfde moeten verdienen als ze hetzelfde werk doen. Ook dat laat hij weten op zijn Stories. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dave Roelvink reageert op breuk met Julia

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!