Beeld © ANP

Getuige in zaak-Weinstein: 'Het was walgelijk'

23 januari 2020 21:02

Actrice Annabella Sciorra (59) heeft donderdag tijdens de tweede dag van het inhoudelijke proces tegen Harvey Weinstein (67) een getuigenis afgelegd. De Sopranos-actrice vertelde vanuit het getuigenbankje gedetailleerd hoe de gevallen Amerikaanse filmproducent haar in 1993 zou hebben verkracht in een appartement in Manhattan, schrijft The New York Times.

"Hij ging bovenop mij zitten en verkrachtte mij"

"Terwijl ik probeerde hem van me af te krijgen door te slaan en te schoppen, pakte hij mijn handen vast en hield ze achter mijn hoofd. Hij ging bovenop mij zitten en verkrachtte mij", vertelde Scriorra (59) tegenover de jury. "Ik had geen kracht meer in mijn lichaam om terug te vechten. Ik zei: nee, nee. Maar ik kon op dat moment weinig doen." Ze vervolgt: "Het was zo walgelijk dat ik over mijn hele lichaam begon te trillen. Ik had zoiets nog nooit meegemaakt. Het leek wel een soort aanval."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Proces Harvey Weinstein met stevige pleidooien van start

Ook vertelde de actrice, die in meer dan dertig films speelde maar vooral bekend is door haar rol in de serie The Soprano's, dat ze meerdere keren "ongepaste" cadeautjes van Weinstein opgestuurd heeft gekregen. Zo ontving ze eens een pakket met popcorn en valium en werd er ook een keer een doos met chocoladepenissen bij haar thuisbezorgd.

De zaak van Sciorra is verjaard, maar de aanklagers willen haar verhaal laten horen om aan te tonen dat de oud-producent zich gedurende een lange periode schuldig heeft gemaakt aan misbruik. Sciorra is daarom opgeroepen als getuige.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Harvey Weinstein-zaak heeft jury rond

Weinstein staat terecht voor in totaal vijf gevallen van verkrachting en seksueel misbruik. Die zouden hebben plaatsgevonden in 2006 en 2013. Behalve de twee vermeende slachtoffers komen drie andere vrouwen aan het woord die net als Sciorra zullen getuigen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!