Beeld © Netflix

Tom Waes voelde zich lange tijd schuldig over scheiding

24 januari 2020 14:53

Alles wat de acteur aanraakt lijkt te veranderen in goud. Alleen al afgelopen jaar maakte hij vier programma's én schitterde hij in de Netflix-hit Undercover. Toch gaat Tom Waes (51) niet alles voor de wind. Zo mislukte vijftien jaar geleden de relatie met de moeder van zijn kinderen. "Ik voelde me daar tegenover m’n kinderen heel schuldig over", vertelt hij in het programma Evenblij maakt Vrienden.

"Ik ben destijds getrouwd met het idee: dit is voor de rest van m’n leven"

In het NPO-programma duikt presentator Frank Evenblij in het leven van de Vlaamse Tom Waes. Tijdens de aflevering brengt hij een bezoek aan de set van het tweede seizoen van Undercover, maar er is ook tijd voor serieuze praat. Als Frank aan Tom vraagt of hij privé hetzelfde is als op tv, kaatst de Belgische tv-persoonlijkheid de bal terug door te vertellen dat hij dat maar aan zijn vrouw moet vragen. "Maar ik denk het wel. What you see is what you get. Te nemen of te laten", antwoordt hij vervolgens.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Undercover-acteur Tom Waes flink onder vuur na roekeloze actie

Ondanks zijn drukke schema probeert hij zoveel mogelijk bij zijn familie te zijn. "Ik ben heel veel weg en ik ben heel druk, maar als ik thuis ben, dan ben ik wel thuis", legt hij uit. Zijn huidige partner, Mieke, is ook fulltime aan het werk. "Als ik thuis ben, dan weet zij: de was is gedaan, de vaatwasser is leeg, er staat eten op tafel."

Tom was eerder getrouwd met de moeder van zijn kinderen, Milo (22) en Isah (23). Zijn kids betekenen alles voor hem, en het doet hem nog steeds pijn dat zijn huwelijk niet is gelukt. Tom: "Ik ben destijds echt getrouwd met het idee: dit is voor de rest van m’n leven. Dat is niet gelukt en ik voelde me daar tegenover m’n kinderen heel schuldig over. Het is nog niet zo lang geleden, ik denk een jaar of twee terug, dat ze allebei aangaven: het is oké, we hebben er niet zoveel last van gehad, en we zijn er niet door getraumatiseerd. Mijn zoon zei zelfs dat we er betere ouders op zijn geworden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elise Schaap geeft alvast sneak peek Undercover 2

Hij gaat verder: "Het zijn de kleine dingen die ertoe doen. Die grootse dingen, dat is allemaal show. Veel premières hier en daar en kijkcijfers, dat is allemaal wel tof. Maar ik heb hier een SMS van m’n dochter: ‘Ik heb morgenvroeg geen les, zullen we samen koffie drinken?’ Zoiets doet me véél meer plezier dan dat ze me morgen komen zeggen dat ik twee miljoen kijkers heb gehaald."

Tom brak in Nederland afgelopen jaar door met zijn rol in Undercover. Wij namen alvast een kijkje op de set van het aankomende seizoen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!