Metropole Orkest valt in de prijzen bij Grammy Awards

27 januari 2020 01:14

Mooi nieuws voor het Metropole Orkest. Het is het orkest gelukt om hun Grammy nominatie om te zetten in winst. Voor zijn rol in het nummer All Night Long van het album Djesse Vol.1 met multi-instrumentalist Jacob Collier won het de felbegeerde prijs in de categorie Best Arrangement, Instruments and Vocals. Collier nam de award in ontvangst in het bijzijn van Metropole chef-dirigent Jules Buckley.

"Het is meer dan speciaal"

Jacob dook in 2018 met het orkest de studio in om een album op te nemen. "Ik kon mij geen beter orkest wensen voor dit project. Het is meer dan speciaal om met deze musici mijn muziek te ontwikkelen en te spelen," aldus de kersverse Grammy-winnaar.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Michelle Obama krijgt Grammy Award voor audioboek

Jan Geert Vierkant, directeur van het Metropole Orkest, is eveneens zeer verheugd met de belangrijke prijs. "We waren al supertrots op de waardering die sprak uit de nominatie. Het is een erkenning van de impact die wij internationaal hebben en een bevestiging van onze positie als wereldwijd ambassadeur van de Nederlandse culturele sector. Het toont aan dat het Metropole Orkest uniek is en gekoesterd moet worden, iets dat Jacob ook ziet."

Het Metropole Orkest is al twintig keer eerder genomineerd geweest voor een Grammy. Dit is de vierde keer dat het een nominatie weet te verzilveren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!