Beeld © ANP

Netflix onder vuur door samenwerking met Gwyneth Paltrow

27 januari 2020 11:16

De recensies van de serie 'The Goop Lab', een verlengstuk van het lifestyle-platform van Gwyneth Paltrow (47), zijn niet om over naar huis te schrijven. Kritische wetenschappers probeerden de serie zelfs tegen te houden en abonnees dreigen met opzeggen bij streamingdienst Netflix.

"Een geschifte lofzang op zelfingenomenheid"

Ruim tien jaar geleden richtte Gwyneth haar lifestyle-imperium Goop op. Wat begon met een nieuwsbrief met adviezen voor haar volgers, is inmiddels uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf mét een eigen serie: The Goop Lab. In de Netflix-reeks gaat gaat de actrice naar eigen zeggen 'dieper in op zaken die haar lezers interessant vinden'. Denk daarbij aan naalden in je gezicht steken om veroudering tegen te gaan. Of ademhalingstechnieken tegen stress en depressies. Volgens wetenschappers kan dat allemaal bestempeld worden als niet-bewezen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

'Vaginakaars' Gwyneth Paltrow is niet aan te slepen

Het is niet de eerste keer dat Gwyneth onder vuur ligt. Eerder zei ze tegen haar volgers dat het nuttig is om stenen vaginaal in te brengen. Dit zou de seksdrive stimuleren en urineverlies tegengaan. Wederom onzin, volgens wetenschappers. Het is zelfs gevaarlijk omdat er bacteriën op de stenen kunnen zitten. Het Openbaar Ministerie in Californië klaagde de actrice aan, wat resulteerde in een schikking van 125.000 euro.

Veel andere beweringen die Gwyneth de laatste jaren deed, worden ook tegengesproken door critici. Bijvoorbeeld dat je je moet laten steken door bijen om een mooie huid te krijgen. Of dat stomen de baarmoeder reinigt. Wetenschappers vinden het daarom onvoorstelbaar dat de actrice haar platform in een serie mag tonen op streaminggigant Netflix.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gwyneth Paltrow na samenwonen: 'Ons seksleven is voorbij'

Sinds het verschijnen van de serie zijn de kritieken en reviews behoorlijk negatief. "Gewoon een infomercial," zegt een wetenschapper. The Guardian gaat een stapje verder en noemt het 'een geschifte lofzang op zelfingenomenheid'. Maar bovenal snappen de meeste criticasters niet waarom Netflix zich inlaat met deze reeks afleveringen van The Goop Lab. "Het is een mysterie waarom Netflix de wereld laat kennismaken met deze niet-wetenschappelijke nonsens”, aldus The Hollywood reporter.

De trailer van het programma kan je hieronder bekijken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!