Beeld © ANP

Jan Smit woest op gemeente Edam-Volendam

27 januari 2020 14:29

Normaal gesproken is de Volendammer altijd o zo trots op zijn hometown, maar nu doet hij op Instagram zijn beklag. In een video gaat Jan Smit (34) los over het feit dat een boomhut, die hij samen met buurtgenoten voor de kinderen in de buurt heeft gebouwd, door de gemeente is weggehaald.

"Wij doen er alles aan om de kinderen zo veel mogelijk buiten te laten spelen"

Jan en zijn buurtgenoten bouwden de boomhut zodat kinderen in de wijk lekker buiten kunnen spelen. Op openbaar terrein, zodat iedereen ervan kan meegenieten. "We proberen ze zo veel mogelijk weg te houden van iPads en PlayStations," aldus Jan in de video die hij op Instagram deelt.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Oei! Jan Smit brengt loting songfestival in gevaar

De boomhut die door Jan en zijn buurtgenoten is gebouwd, is vanmorgen rücksichtlos weggehaald door de gemeente Edam-Volendam. Dat schiet bij de zanger en presentator in het verkeerde keelgat, en niet zo'n klein beetje ook. "Vanochtend schetste mijn verbazing dat de gemeente Edam-Volendam, terwijl de kinderen op school zaten, de hele hut heeft gesloopt," begint Jan zijn verhaal.

Jan is dan ook niet gecharmeerd van de actie van de plaatselijke overheid. "Bij dezen, lieve gemeente Edam-Volendam, waar ik normaal gesproken zo trots op ben: 'Bedankt voor het verwijderen van deze acht uur aan bloed zweet en tranen, die we met een man of twintig in de boomhut hebben gestopt."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Toppers steken collega Jan Smit hart onder de riem

Gisteren plaatste de zanger nog een foto van het prachtige bouwwerk.

Bekende collega's van Jan snappen hem helemaal. "Dat meen je niet. Wat kinderachtig," reageert Quinty Trustfull (48). Tim Douwsma (32) noemt de situatie 'ongekend' en Jim Bakkum (32) is kort, maar krachtig: 'Boe!' schrijft hij.

Update: Jan liet later nog weten dat zijn dochter Emma verhaal is gaan halen bij de gemeente. "Er is een vredesakkoord in de maak denk ik... Onze Emma is met haar klasgenoten naar het gemeentekantoor gefietst waar burgemeester Lieke Sievers ze in alle hartelijkheid heeft ontvangen... Grote klasse!"

Met het bouwen van de boomhut, heeft Jan Smit de loting van het songfestival, dat hij presenteert, in gevaar gebracht. Hoe dat zit, zie je in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!