Beeld © ANP

Gerard Joling aangeslagen na vrouw die woning binnendringt

28 januari 2020 18:33

Gerard Joling (59) is zich zondagavond rot geschrokken toen een onbekende vrouw zijn woning in Aalsmeer binnendrong. De zanger deed nietsvermoedend de deur open toen de vrouw aanbelde. Voordat hij het wist, stond de dame midden in zijn woonkamer. Dat laat de aangeslagen Gerard exclusief weten aan RTL Boulevard.

“Gerard wist niet wat hem overkwam”

Misdaadverslaggever John van den Heuvel (57) sprak met Gerard over de inbraak. "De vrouw liep naar binnen met een vage babbeltruc. Ze deed heel familiair met Gerard. Hij dacht eerst dat het misschien iemand uit de buurt was," vertelt John. "Gerard wist niet wat hem overkwam en raakte een beetje in paniek. Hij heeft toen de vrouw in zijn woonkamer stond de buurman gebeld. Die is direct met twee zoons richting de woning gekomen."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Tino Martin reageert op relatiegeruchten Gerard Joling

Volgens Gerard heeft de vrouw niets meegenomen uit de woning, maar hij is wel erg geschrokken. "Dit voelt niet goed," zegt John. "Het lijkt heel doelgericht. De vraag is wat de vrouw in de woning deed. Misschien was het een voorverkenning of wilde ze handlangers binnenlaten. Op camerabeelden is te zien dat de vrouw niet alleen bij de woning arriveerde." Gerard heeft dinsdagmiddag aangifte gedaan bij de politie. Zij nemen deze in behandeling.

Het is niet de eerste keer dat onbekenden de woning van Gerard proberen binnen te dringen. In maart 2010 poogden drie gemaskerde mannen met grof geweld in te breken. Dat lukte ze niet, maar het zorgde er wel voor dat de zanger zich niet meer veilig voelde in zijn eigen huis.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gerard Joling heeft gigantisch veel zin in All Together Now

Beveiligingscamera's in en rondom het huis van Gerard hebben de verdachte opgenomen. Die beelden heeft RTL Boulevard exclusief ontvangen. Je ziet ze hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!