Beeld © YouTube NikkieTutorials

NikkieTutorials weet wie haar gechanteerd heeft

28 januari 2020 21:23

Nikkie de Jager (25), beter bekend als NikkieTutorials, is een tijdje terug wereldnieuws als zij haar grootste geheim onthult: ze is transgender. Dat deed ze in een video op haar YouTube-kanaal. Saillant detail is dat Nikkie bekent dat ze gechanteerd werd en daarom haar verhaal deelde. De vlogster weet nu de naam van haar chanteur.

"Stop de heksenjacht"

In de eerste video na haar coming out, besluit Nikkie om make-uptherapie doen. "Dat heeft me vaker geholpen als ik er echt doorheen zat," legt ze uit. Terwijl ze make-up bij zichzelf aanbrengt, vertelt ze hoe de afgelopen tijd voor haar is geweest. "Ik heb uit alle hoeken steun ontvangen. Uit de beautywereld. Uit de media. Van vrienden en familie. Ik was trending topic in mijn eigen land. Ik was bang dat mensen me alleen nog maar zouden herkennen van het feit dat ik transgender was. Maar dat is niet zo."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Loiza Lamers over NikkieTutorials: 'Zo'n krachtig statement'

Na een tijdje begint Nikkie over haar chanteur. "Stop de klopjacht," zegt ze tegen haar fans. "Als iemand meer over deze chanteurs gaat vertellen, zal ik dat zijn. Het is mijn verhaal." Nikkie weet inmiddels de naam van haar chanteur. Ze vindt het angstaanjagend en bevrijdend tegelijk om te weten wie haar heeft gechanteerd. "Nu ik weet wie het is geweest, kan ik diegene in de gaten houden."

"Dit gaat raar klinken, maar ik heb met mijn aantal followers de mogelijkheid om iemands leven volledig kapot te maken," vervolgt de beautyvlogster. "Ik zou dat met mijn chanteur kunnen doen." Sinds Nikkie weet wie haar gechanteerd heeft, heeft ze erover gedacht om de naam bekend te maken. "Maar dan doe ik hetzelfde als wat diegene mij aangedaan heeft. Ik wil mezelf niet verlagen tot zijn level. Ik ben beter dan dat. Diegene is al gestraft. Ze weten dat ik de naam weet en die wellicht ooit kan onthullen."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

NikkieTutorials: 'Mensen kijken naar me'

Nikkie's coming out bracht veel te weeg over de hele wereld. Loiza Lamers (25), ook transgender, sprak in RTL Boulevard over wat het voor haar betekende. Dat zie je hieronder.

Loiza Lamers over NikkieTutorials: 'Zo'n krachtig statement'

05:26