Chantal Janzen en Jan Smit Beeld © ANP

Jan Smit richt zich de komende tijd alleen nog op songfestival

29 januari 2020 09:26

De eerste songfestivaltaak voor Jan Smit (34) zit erop! Toch laat de presentator weten dat hij nog niet helemaal de oude is en dat hij de komende maanden de tijd neemt om zich goed voor te bereiden op het echte werk: de presentatie van het Eurovisiesongfestival.

"Ik heb maar één lijf en heb gemerkt dat ook ik achteraf gezien toch géén robot blijk te zijn"

De Volendammer schrapte in november en december alle afspraken uit zijn agenda, omdat hij kampte met een keelaandoening en te veel hooi op zijn vork had genomen. De zanger ging dinsdag na een rustpauze van twee maanden weer aan het werk, maar live-concerten zijn nog te veel gevraagd.

"Ik heb mezelf in november publiekelijk teruggetrokken, omdat ik zowel fysiek als mentaal niet meer optimaal in staat was om te kunnen optreden of programma's te presenteren. Sindsdien heb ik contact met een aantal specialisten om te praten over de rollercoaster die mijn leven de afgelopen 23 jaar heeft gedomineerd. Dat proces kost aanzienlijk meer tijd dan ik me aanvankelijk had voorgesteld", schrijft Jan op social media.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit: 'Ben dankbaar voor steun van Edsilia en Chantal'

De loting van het Eurovisiesongfestival was een "heel fijn en tevens klein begin om te kunnen wennen aan überhaupt weer 'iets' doen." Live-concerten vergen momenteel nog te veel van hem, dus al zijn geplande shows worden opgeschort. "Ik heb maar één lijf en heb gemerkt dat ook ik achteraf gezien toch géén robot blijk te zijn."

De zanger focust zich de komende tijd enkel op de presentatie van het songestival in mei. "Dat geeft me momenteel de rust die ik nodig heb!" 

Fans van Jan die met smart op nieuwe muziek zitten te wachten, hoeven niet te treuren. "Deze intense periode levert me wel ontzettend veel muzikale inspiratie op. Dus nieuwe nummers van een herboren Jan worden zeker géén probleem voor een nieuw te verschijnen album..."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit krijgt Engelse les van de nonnen in Vught

Onze songfestivalreporter Aran sprak Jan, Chantal en Edsilia gisteren na de loting van het songfestival.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!