Jaap Reesema en Yolanthe Sneijder-Cabau Beeld © ANP

Jaap Reesema 'fysiek klote' door kritiek Yolanthe-opmerkingen

1 februari 2020 16:33

De opmerkingen van Jaap Reesema (35) en Sander Schimmelpenninck (35) over het uiterlijk van Yolanthe Cabau (34) vielen niet bepaald lekker. De twee kregen bakken met kritiek over zich heen, omdat ze haar onder andere 'aftrekmateriaal' hadden genoemd. De voormalige X Factor-winnaar heeft er achteraf spijt van, vertelt hij in een nieuwe aflevering van hun gedeelde podcast Zelfpodcast.

"Ik heb me daar ontzettend klote over gevoeld, maar echt fysiek"

Jaap en Sander bespreken wekelijks hun leven in hun podcast Zelfpodcast. Toen Yolanthe een keer ter sprake kwam, vonden ze haar in haar jongere jaren 'aftrekmateriaal.' Inmiddels zou dat niet meer zijn omdat ze aan haar uiterlijk zou hebben geprutst. Ook de opmerkingen van de Op1-presentator vielen niet lekker. "Ik had er echt buikpijn van", vertelt Jaap nu in diezelfde podcast over de heftige kritiek die hij ontving. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kötter schreeuwt haar liefde voor Jaap Reesema van de daken

Het viel Jaap zelfs zo zwaar dat hij er lichamelijk onder leed. "Ik heb me daar ontzettend klote over gevoeld, maar echt fysiek", vertelt de zanger in Zelfpodcast. Het ging zo ver dat hij zelf niet kon eten. "Ik heb dan het idee dat de hele wereld tegen mij is, dat ik iets heel ergs heb gedaan", ging Jaap verder. "Dus dan kan ik ook niet meer relativeren wat ik nou echt heb gezegd (...) Dan ben ik heel streng voor mezelf, ik slaap niet, ik slaap heel slecht." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jaap Reesema tot drie keer toe aan de dood ontsnapt

Jaap wil zich dan ook verontschuldigen. "Wij hebben dat gewoon gezegd hier in een sfeer, bij jou in de keuken, beetje stoeremannenpraat, beetje gaaf doen, beetje lomp", aldus de zanger. "Mijn voornaamste ding is: als ik daar iemand mee heb gekwetst, vind ik dat erg. Want ik wil dat helemaal niet. Zo ben ik niet, ik ben een lieve, aardige gozer die nooit ruziemaakt." Sander geeft ook toe dat het 'niet handig' was en 'een grens over' ging. 

Yolanthe heeft behoorlijk wat meegemaakt het afgelopen jaar en noemt het zelfs 'één van de zwaarste' van haar leven, zoals te zien is in de video hieronder. 

Yolanthe: '2019 was een van de moeilijkste jaren uit mijn leven'

01:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!