Beeld © Warner Brothers

'Racistische' opmerkingen David Schwimmer vallen niet goed

05 februari 2020 16:40

David Schwimmer (53) heeft de poppen flink aan het dansen gekregen. De 'Friends'-acteur suggereert dat er een reboot van zijn jaren 90-show moet komen, maar dan met een 'volledig zwarte cast' en dat komt hem duur te staan.

"Ik ben de eerste die het zegt wanneer iets ongepast of tactloos is"

In de jaren 90 en begin 2000 beleefde David gigantisch veel succes met Friends, maar tegenwoordig wordt de show nog weleens aangevallen om de afwezigheid van diversiteit. Dit zit hem niet lekker en daarom schiet hij in de verdediging tijdens een interview met The Guardian. "De serie was baanbrekend destijds. Zeker wat betreft seks, voorbehoedsmiddelen, het homohuwelijk en relaties", vertelt David aan de krant. "Je moet het bekijken vanuit de tijd waarin de serie werd gemaakt." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Friends-actrice Courteney Cox wordt verward met Caitlyn Jenner

"Ik ben de eerste die het zegt wanneer iets ongepast of tactloos is", gaat David verder. "Ik was toen al heel erg bezig met maatschappelijke zaken en gelijkwaardigheid." Ook suggereert de Friends-acteur om de show een reboot te geven, maar dit keer met een 'volledig zwarte cast.' Dit schiet in het verkeerde keelgat bij actrice Erika Alexander, die ook in de jaren 90 populair was in een show waarin Afro-Amerikaanse personages centraal staan. "Heb je nog nooit gehoord van het programma Living Single?", vraagt ze op Twitter. "Wij waren de blauwdruk voor jouw serie. Graag gedaan." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Friends-acteur Ron Leibman (82) overleden

Op Twitter verontschuldigt David zich, omdat hij 'voor de duizendste keer' over de reboot van Friends moet hebben. Bovendien geeft hij toe dat Erika's show hen inderdaad voorging. "Ik was fan van Living Single en wil absoluut niet beweren dat Friends de allereerste van haar soort was", legt hij uit. Al geeft hij wel toe niet te weten of het succes van zijn serie te danken is aan het succes van Erika's serie. "Als dat wel zo is, moeten we Living Single dankbaar zijn om het banen van de weg." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Not too shabby: Friends krijgt een reünie special

De vete tussen Living Single en Friends is overigens niet nieuws. Living Single-hoofdrolspeelster Queen Latifah beschuldigt het productiehuis van beide series ervan veel meer promotiegeld in Friends te steken dan in haar serie.

David en zijn vrienden zijn al 25 jaar ongekend populair en weten nog altijd hun fans helemaal gek te maken hints van een reünie. Je ziet het in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!