Beeld © RTL

17-jarige Hanin uit Syrië ontroert in 'All Together Now'

09 februari 2020 13:04

Met haar optreden wist Hanin (17) een aantal leden van de honderdkoppige jury van 'All Together Now' tot tranen te roeren. De zangeres schopte het dan ook tot aan de finale. Die wist ze uiteindelijk zelfs te winnen.

"Wat spreekt ze fantastisch Nederlands"

"Ik ben al twee jaar in Nederland. Het was vreselijk in Syrie", legt Hanin uit in haar introductiefilmpje. "Ik ben heel dankbaar dat ik hier in Nederland mag wonen en mag zijn. Sommige dingen mis ik wel, maar nu is het gewoon beter voor mij." De 17-jarige weet al met ze met het geld zou doen, mocht ze winnen. "Als ik tienduizend euro win dan zou ik het gebruiken voor mijn muziek, mijn studie en mijn familie. Mijn familie heeft het moeilijk, dus ik wil ze graag helpen. Met dat geld kan ik dat misschien doen." Operazangeres Francis van Broekhuizen (44) vindt het mooi dat Hanin nu in Nederland is. "Ze komt uit die oorlog, maar nu is ze lekker bij ons", zegt ze.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Zangeres Nathalie Makoma imponeert in All Together Now

Met haar vertolking van You Say, van Lauren Daigle, emotioneert Hanin een flink aantal juryleden, onder wie musicalster Marjolijn Touw (57). "Je verhaal, je leeftijd. Het komt recht binnen. Zo'n krachtige jonge vrouw ben je. Je stem is zo puur. Het kwam recht in mijn hart en vandaar de tranen." Ook zangeres Joki houdt het niet droog tijdens haar commentaar. "De manier waarop je dit doet, daar gaat m'n moederhart van kloppen. Het is geweldig." 

In de finale zingt Hanin het nummer Waka Waka, van Shakira. Juryvoorzitter Gerard Joling (59) heeft grote respect voor Hanin. "Ik gun je het beste", vertelt Gerard haar. Met dit lied behaalt Hanin uiteindelijk de hoogste score en wint ze dus die felbegeerde tienduizend euro. Ze neemt de prijs uiteindelijk huilend in ontvangst.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!