Beeld © ANP

Advocaat Jussie Smollett laat zich uit over nieuwe aanklachten

12 februari 2020 04:57

Niet lang nadat bekend werd dat Jussie Smollett (37) opnieuw een rits aanklachten aan zijn broek heeft hangen, liet de advocaat van de voormalige ‘Empire’-acteur van zich horen. Die is des duivels over de gang van zaken en meent dat er sprake is van 'een politiek spelletje'. Dit meldt Deadline.

“Het duidt er in alles op dat het hier om politiek gaat en niet om gerechtigheid”

"Er is maar liefst vijf maanden onderzoek gedaan door de openbaar aanklager, die geen enkel bewijsstuk heeft kunnen vinden of iets dergelijks dat met beschuldigende vinger naar mijn cliënt kan wijzen. De aanklachten tegen de heer Smollett zijn in een eerder stadium al verworpen, omdat ze op geen enkele wijze gedragen konden worden door bewijs," aldus Tina Glandian, advocaat van de geplaagde acteur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Google moet gegevens Jussie Smollett prijsgeven

"Deze poging om de heer Smollett een jaar na dato opnieuw voor te laten komen, heel toevallig net voordat de advocatenverkiezingen van de Cook County State plaatsvinden, duidt er in alles op dat het hier om politiek gaat en niet om gerechtigheid."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Jussie Smollett maakt terugkeer in finale Empire'

In maart 2019 werden eerdere aanklachten die tegen de acteur liepen verworpen en moest hij 'slechts' 10.000 dollar betalen aan de stad Chicago vanwege al het onnodige werk dat hulpverleners hadden verricht en moest hij een taakstraf uitvoeren.  

De nieuwe aanklager werd aangesteld om de zaak, die op 24 februari dient, opnieuw te onderzoeken. De acteur kan in het ergste geval tussen de één en drie jaar naar de gevangenis, indien hij schuldig wordt bevonden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!