Jeff Bezos en zijn vriendin Beeld © Getty Images

Amazon-baas Jeff Bezos koopt duurste huis ooit in LA

13 februari 2020 14:52

Als je zwemt in het geld, wil je ook in een lekker huis vertoeven. Snappen we. Maar miljardair Jeff Bezos (56) maakt het wel heel bont met zijn nieuwste aankoop. De Amazon-baas heeft een recordbedrag betaald voor zijn nieuwe stekkie in Los Angeles.

De miljardair heeft maar liefst 165 miljoen dollar neergeteld voor zijn villa in Californië, meldt Wall Street Journal - een record op de huizenmarkt van LA. Klinkt als veel geld, maar als je bedenkt dat Jeff 131,9 miljard dollar waard is, valt dat eigenlijk reuze mee.

Het betreffende pand komt 36 duizend vierkante meter aan grond en werd in de jaren 30 ontworpen voor filmgigant Jack Warner, de oprichter van filmstudio Warner Bros. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amazon-baas Jeff Bezos moet ex-vrouw 38 miljard betalen

Het tijdschrift Architectural Digest heeft al een kijkje mogen nemen in de villa. Met 1200 vierkante meter aan ruimte is er genoeg plek voor ruime terrassen en tuinen, twee gastverblijven, drie serres, een tennisveld, zwembad, golfterrein en motorbaan met garage én eigen tankstation. Bovendien gaat het gerucht rond dat de houten vloer in zijn volledigheid is geïmporteerd en van Napoleon is geweest. Die zou op de betreffende planken op één knie zijn gegaan om zijn Joséphine ten huwelijk te vragen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amazon-baas woedend om chantage National Enquirer

Jeff was al een tijdje op zoek naar een nieuw optrekje. De Amazon-topman is vorig jaar namelijk gescheiden van zijn ex-vrouw Mackenzie. Ook hier vestigde hij een record mee: het was de duurste scheiding aller tijden. Desondanks is hij nog steeds de rijkste man ter wereld. Inmiddels heeft hij ook weer de liefde gevonden in Lauren Sanchez, met wie hij zijn nieuwe huis zal delen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kylie Jenner mist haar vader enorm

Niet alleen Jeff zwemt in het geld, ook Kylie Jenner kijkt met plezier op haar bankrekening. De realityster heeft in vergelijking met de Amazon-baas een magere portemonnee, maar werd vorig wél uitgeroepen tot jongste miljardair ooit. Bekijk de video hieronder over hoe Kylie haar vermogen bij elkaar heeft gesprokkeld. 

Zo wordt Kylie Jenner de jongste miljardair ooit

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!