Ratelband staat vandaag de pers te woord. Beeld © ANP

Emile Ratelband meldt zich bij politie voor 'ontvoering'

17 februari 2020 20:13

Emile Ratelband meldt zich dinsdag bij de politie Utrecht. Er loopt een aanhoudingsbevel tegen de 70-jarige positiviteitsgoeroe omdat hij zijn zoon zonder toestemming van zijn ex naar België 'ontvoerd' zou hebben. Dit valt wettelijk onder het onttrekken van het kind aan het ouderlijk gezag, omdat dit toegewezen is aan zijn ex-vrouw.

"Vrijdag vier ik weer gewoon carnaval in Zwolle"

Ratelband en zijn ex zijn al vijf jaar lang verwikkeld in een grimmige vechtscheiding. De ondernemer claimt dat de moeder het kind mishandelt en had hem daarom meegenomen naar België. Op Valentijnsdag bracht hij, na een aantal weken met hem in België te hebben gewoond, de jongen weer terug naar zijn moeder in Nederland.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Emile Ratelband heeft nu al ruzie met toekomstige buren

Het Belgische Hof van Beroep besloot vorige week dat Ratelband niet gearresteerd hoefde te worden, mits hij zich deze week zelf zou melden bij de politie in Nederland. De positiviteitsgoeroe neemt dinsdag naar eigen zeggen "honderden pagina's dossier mee naar de politie" om zijn gelijk in de zaak aan te tonen.

Hij houdt rekening met het feit dat hij gearresteerd kan worden. "Maar langer dan een paar dagen zal ik niet in hechtenis hoeven te blijven", is zijn overtuiging. "Vrijdag vier ik weer gewoon carnaval in Zwolle als prins Tsjakka de eerste."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Emile Ratelband wordt weer vader

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!