Beeld © ANP

Imanuelle Grives maakt rentree op het podium

17 februari 2020 22:42

Imanuelle Grives (34) heeft voor het eerst sinds ze haar gevangenisstraf heeft uitgezeten, weer op het podium gestaan. Bij de première van de film Suriname, waar ze eigenlijk in zou spelen, hield ze een toespraak. Imanuelle maakte zelfs grapjes over haar tijd in de cel. De actrice werd vorig jaar veroordeeld voor het dealen van drugs op festival Tomorrowland.

"Dat heb ik geleerd op m'n verplichte vakantie"

Tijdens haar toespraak maakt Imanuelle zelfs grapjes over haar tijd in de gevangenis. Na een tijdje komt een fotograaf met camera bij haar op het podium staan. "Oh, wacht. Je moet foto's maken", vertelt de actrice. Vervolgens doet Imanuelle alsof er zogeheten mugshots van haar gemaakt worden. "Dat heb ik geleerd op m'n verplichte vakantie", zegt ze daarna, waarna de zaal in lachen uitbarst.

Ook nam Imanuelle het moment om sorry te zeggen. "Sorry, tegen de cast, de producenten, de fans. Sorry dat ik mijn professionaliteit en mijn voorbeeldfunctie niet heb gerespecteerd."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Imanuelle Grives: 'In maart horen mensen meer van me'

De actrice werd vorig jaar veroordeeld voor het dealen van drugs op festival Tomorrowland. Ze kreeg van de Antwerpse rechtbank twee jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, en achtduizend euro boete. Vlak na haar aanhouding kwam de actrice met de verklaring dat ze 'aan het oefenen was voor een rol in de film Suriname'. Ze zou daarin een drugsdealer gaan spelen. Dit verhaal werd door veel mensen in twijfel getrokken.  

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Imanuelle Grives hoeft nog maar een paar dagen de cel in

Na aftrek van het voorarrest en de voorwaarden van de strafuitvoering bleven er uiteindelijk nog maar zes dagen celstraf over voor Imanuelle. Momenteel is ze vooral bezig zichzelf, vertelt ze in Story. "Ik volg intensieve therapie en ga naar meetings toe. Ik werk aan een betere versie van mezelf. Ik wil gewoon rust", zei ze destijds.

Sindsdien houdt Imanuelle een mediastilte. Ze stond tot nog toe geen enkel medium te woord, maar daar komt in maart verandering in. "Dan horen de mensen meer van me. Dan zal ik mijn volledige verhaal vertellen", aldus Imanuelle.

In onderstaande video is meer te zien over de celstraf die tegen Imanuelle werd geëist.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!