Beeld © ANP

Daniël Dekker: 'Ik mis songfestival nog niet'

19 februari 2020 07:18

Na tien jaar in het hart van de Nederlandse songfestivaldelegatie te hebben gezeten voelt het voor Daniël Dekker (59) nog een beetje onwennig om weer vanaf de zijlijn toe te kijken. Toch heeft hij geen spijt van zijn beslissing om afscheid te nemen. "Ik mis het nog niet", zegt de NPO Radio 2-dj tegen BuzzE.

"Ik mis het op dit moment nog niet"

"Het voelt wel spannend om toe te kijken", vervolgt Daniël. "Ik ben heel benieuwd hoe het er in Rotterdam uit gaat zien. Ik krijg er natuurlijk wel een en ander van mee en volg het heel nadrukkelijk. Én ik vind dat we een heel goede kandidaat hebben."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Daniel Dekker neemt na tien jaar afscheid van 'Mr Songfestival'

Daniël was van 2009 tot 2019 betrokken bij de Nederlandse selectiecommissie en gold als een van de grote mensen achter de schermen van de Nederlandse organisatie. De keuze voor Jeangu Macrooy van zijn ‘opvolgers’ past volgens hem in de lijn die de afgelopen jaren is ingezet.

"Jeangu is ook weer zo’n talentvolle nieuwe artiest", vindt Daniël. "Dat is ook precies wat we met het songfestival hadden bedoeld. Om singer-songwriters op het podium te zetten die echt muziek maken."

In september kondigde Daniël aan dat hij na tien jaar afscheid nam van de commissie. Hij werd destijds geroemd als een van de drijvende krachten achter de Nederlandse comeback op het songfestival met de uitstekende prestaties van de afgelopen jaren.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

AVROTROS: Dankzij Daniël Dekker telt Nederland weer mee

"Ik mis het op dit moment nog niet", aldus Daniël. "Het is nu natuurlijk heel hectisch omdat het in eigen land is. Ik heb het altijd gedaan voor de muziek. En niet zozeer voor het event of voor de organisatie eromheen. Ik vond het juist heel mooi om goede artiesten te selecteren."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!