Beeld © ABC/FOX

Katy Perry ontroerd door zingende vuilnisman in American Idol

19 februari 2020 11:01

Het leven van de Amerikaanse vuilnisman Doug Kiker (27) staat volledig op zijn kop. Hij auditeerde bij 'American Idol' en dat maakte grote indruk. Katy Perry (35) was zelfs tot tranen geroerd.

"Jij moet gewoon blijven wie je bent en je gaat het zo ver schoppen"

Vlak voor zijn auditie biecht Doug op dat hij weinig tot geen ervaring heeft met zingen voor een publiek. "Ik zing meestal gewoon als ik achteraan de vuilniswagen hang", zegt hij. In eerste instantie blijkt ook dat hij helemaal niet veel van muziek weet. Als jurylid Lionell Richie (70) vraagt hoe Doug zijn stem opwarmt, heeft hij geen idee wat hij moet zeggen. 

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Orlando Bloom hielp Katy Perry van depressie af

Vervolgens vraagt Katy hem hoe hoog zijn bereik is, qua stem. Ook daarop heeft Doug niet echt een antwoord. Vervolgens kruipt jurylid Luke Bryan (43) achter de piano om Doug te begeleiden en dán laat hij horen wat voor mooie stem hij heeft. De jury is ontzettend enthousiast over Doug. Katy kan het tot slot niet drooghouden. "Jij moet gewoon blijven wie je bent en je gaat het zo ver schoppen." Vervolgens houdt Doug het zelf ook niet droog. "Ik waardeer jullie allemaal ontzettend", zegt hij.

De hele auditie van Doug zie je in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!