Beeld © ANP

Touriya Haoud: 'Sylvie heeft me niet gebeld na slechte nieuws'

19 februari 2020 13:42

Touriya Haoud (42) krijgt in het begin van februari slecht nieuws te verwerken. Ze heeft lymfeklierkanker. Inmiddels heeft het model haar eerste chemokuur achter de rug. Ze ziet de toekomst positief tegemoet. "Ik wil op z'n minst nog twintig jaar leven en daar ga ik nu vol voor", vertelt ze in weekblad 'Weekend'. De woordvoerder van Touriya meldt aan RTL Boulevard dat alle informatie klopt.

"Er is natuurlijk veel tussen ons gebeurd"

Touriya voelt zich inmiddels niet heel slecht, maar ook zeker niet lekker. "Mijn eerste chemokuur was bijna twee weken geleden. Eind maart ben ik klaar. In totaal heb ik er vier." De lymfeklierkanker, die in Touriyas nek zit, is niet uitgezaaid.

Het duurde even voor Touriya naar de dokter durfde de stappen. Ze voelde zich niet lekker, maar wilde daar niet aan toegeven. Ze was bang om iets van de dokter te horen wat ze liever niet wilde horen. "Op een gegeven moment ben ik flauwgevallen. Mijn lichaam gaf het gewoon op. Ik ben neergevallen in de badkamer." Uiteindelijk is het model toen naar de Spoedeisende Hulp gebracht.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Touriya Haoud bedankt volgers: ‘Overspoeld met liefde’

Touriya kijkt positief richting de toekomst. "De kans op genezing is 98 procent", legt ze uit. Toch heeft ze het met sommige aspecten wel zwaar. "Toen ze begonnen over symptomen van chemo, zoals haarverlies, moest ik huilen." Toen heeft ze meteen wat haarbanden gekocht. "Die zijn weer in."

Toen Touriya het slechte nieuws kreeg, heeft ze haar laatste wil ondertekend en naar haar man Greg en haar beste vriendin gemaild. Ze wilde bijvoorbeeld in Nederland begraven worden. Inmiddels voert ze de strijd tegen haar ziekte. Ze ziet de toekomst positief tegemoet.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Touriya Haoud strijdt tegen lymfeklierkanker

Haar voormalig beste vriendin, Sylvie Meis (41), heeft geen contact met Touriya opgenomen. "Ik heb wel even gedacht misschien belt of appt ze me wel. In zulke situaties kunnen bepaalde dingen een andere wending krijgen. Maar nee, ik heb niks gehoord. Het is ook goed zo, er is natuurlijk veel tussen ons gebeurd. Het blijft echt jammer hoe het gelopen is", legt ze uit. Touriya en Sylvie kregen in eerste instantie ruzie omdat Sylvie beweerde dat Touriya informatie over haar scheiding met Rafael van der Vaart (37) lekte.

Gelukkig krijgt Touriya van veel anderen wel steunbetuigingen. "Ik wil iedereen uit de grond van mijn hart bedanken voor alle lieve berichten. Ik ben overspoeld door de liefde en steun die ik van jullie heb gekregen, ik wou dat ik iedereen één voor één kon antwoorden", schrijft ze op Instagram.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!