Beeld © Getty Images

Supermodel Gigi Hadid kreeg geen klussen vanwege curves

20 februari 2020 02:43

Hoewel het voor veel van haar volgers lijkt alsof Gigi Hadid een droomleven leidt als topmodel, is dat volgens haarzelf lang niet altijd zo geweest. Integendeel zelfs. Volgens de 24-jarige werd ze tijdens de beginjaren van haar modellencarrière vaak afgewezen omdat haar lijf te atletisch zou zijn. Iets waarmee ze lange tijd heeft gekampt, totdat ontwerper Jean-Paul Gaultier (67) haar uiteindelijk een kans gaf. Dit meldt 'i-D magazine'.

"Ik was zelf juist blij met mijn lichaam en werkte hard om die spieren te krijgen"

"Ik was zelf juist blij met mijn lichaam en werkte hard om die spieren te krijgen. Ook had ik curves, die ik nu eigenlijk wel mis. Het was gewoon heel zwaar toen mensen tegen me zeiden, als jong meisje, dat ik met mijn lijf niet geschikt was om modeshows te lopen," aldus Gigi.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gigi Hadid weer terug bij Zayn Malik

Het was Fransman Gaultier die haar een kans gaf. "Hij liet me in 2015 lopen in zijn laatste 'ready-to-wear' show, dat was geweldig. Hij liet mij een weinig verhulde outfit dragen, waar stylisten of andere ontwerpers me juist vaak iets aantrokken dat mijn rondingen verborg. Zo is hij. En dat heeft hij voor meer modellen gedaan, hij gaat voor een persoon en niet per se voor dat wat de modewereld vraagt."

De laatste jaren krijgt Gigi nu juist kritiek omdat ze te mager zou zijn. Olcay vertelt hoe het topmodel nu uithaalt naar alle bodyshamers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gigi Hadid mogelijk jurylid in proces Harvey Weinstein

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!