Beeld © ANP

Martien Meiland zet zich in tegen darmkanker

20 februari 2020 16:32

Het leven van Martien Meiland (58) ziet er sinds het overlijden van zijn moeder heel anders uit. Zij overleed, toen Martien nog jong was, op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Om die reden wil de reality-ster zich nu inzetten om het aantal mensen dat aan darmkanker overlijdt te verkleinen.

Martien heeft zijn naam verbonden aan de campagne 'Red 1000 levens'. Het doel van deze campagne is dat Nederlanders vijf jaar eerder een uitnodiging voor een bevolkingsonderzoek naar darmkanker ontvangen. Momenteel gebeurt dat als iemand 55 wordt. Martien wil dat dat vervroegd wordt, naar vijftig jaar. Als dat gebeurt, zal de ziekte jaarlijks bij zeker duizend mensen eerder worden vastgesteld dan nu het geval is.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Martien Meiland zoekt droomman: 'Gezin moet 'm wel goedkeuren'

Om dat mogelijk maken is een petitie gestart, die door Martien gesteund wordt. Veertigduizend handtekeningen zijn nodig om het verzoek tot leeftijdsverlaging bij de overheid in te kunnen dienen. De teller staat inmiddels op ruim 25.000.

De familie Meiland is de laatste veel tijd in het nieuws omdat ze terug naar Nederland verhuizen. In onderstaande video zie je meer over hun verhuisplannen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Familie Meiland vindt Televizier-Ring weer terug

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!