Beeld © ANP

Sterren komen op voor gepeste jongen met dwerggroei

21 februari 2020 17:18

De video van de 9-jarige gepeste Quaden uit Australië, die eerder deze week viral ging, heeft ook de sterren bereikt. Op social media hebben verscheidene beroemdheden de jongen met dwerggroei een hart onder de riem gestoken.

"Quaden, je bent sterker dan je denkt maat. Wat er ook gebeurt, ik ben je vriend"

Quadens moeder deelde onlangs een clipje van haar zoon die in tranen was na een pestincident op school. "Geef me een mes. Ik wil mezelf doden", zei de jongen verdrietig. De video werd door zijn moeder gedeeld om de impact van pesten te laten zien en werd vervolgens massaal gedeeld.

Op social media verschenen duizenden steunbetuigingen. Hugh Jackman (51) stuurde een video naar zijn landgenoot. "Quaden, je bent sterker dan je denkt maat. Wat er ook gebeurt, ik ben je vriend. Laat iedereen aardig voor elkaar zijn. Pesten is niet oké. Punt. Het leven is al moeilijk genoeg. Laten we onszelf eraan herinneren dat iedereen wel met iets worstelt, dus wees gewoon aardig." Ook acteur Jeffrey Dean Morgan (53) schrijft dat Quaden zijn vriend is. "Je hebt me nog niet ontmoet, maar misschien kunnen we daar verandering in brengen. Misschien dat je moeder me een bericht kan sturen. Je hebt genoeg vrienden over de hele wereld die je nog niet hebt ontmoet. We zijn er en staan achter je."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hugh Jackman lekt video over jarige 'vijand' Ryan Reynolds

Acteur Jon Bernthal (43) prijst de jongen. "Je hebt ons geïnspireerd en bij ons thuis ben je een held." Ook actrice Alyssa Milano (47) deelde de video van Quaden. "Laten we deze jongen zoeken. Laten we hem liefde en waardering sturen."

Komiek Brad Williams (36), die zelf dwerggroei heeft, startte een crowdfundingsactie om Quaden met zijn moeder naar Disneyland te sturen. Inmiddels is er meer dan 200.000 dollar opgehaald, meer dan voldoende voor de vluchten, tickets voor het pretpark, eten en drinken en hotelverblijf. Het resterende bedrag gaat naar goede doelen die zich inzetten voor pesten en ander geweld.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!