Beeld © ANP

Mel C kreeg depressie door ruzie met Victoria Beckham

24 februari 2020 14:06

Melanie Chisholm (46), beter bekend als Mel C of Sporty Spice, heeft in de periode dat de Spice Girls erg populair waren een aantal zware jaren gekend. Dat onthult de zangeres in een Brits radioprogramma. Alle ellende zou begonnen zijn met een ruzie met Victoria Beckham (45).

"Ik zei in niet al te nette woorden dat ze moest oprotten"

De ruzie vond plaats nog voordat de zangeressen succesvol waren met de meidengroep. "Ik was zo gekwetst en schaamde me vreselijk", vertelt Mel C over de ruzie tijdens de Brit Awards in 1996. "We hadden allemaal wat gedronken en toen ontstond en een handgemeen tussen Victoria en mij. Ik zei in niet al te nette woorden dat ze moest oprotten", biecht ze op. Daar was de manager van de groep niet van gediend. "Vervolgens kreeg ik te horen dat als ik me ooit nog een keer zo zou gedragen ik uit de groep zou worden gezet", legt ze uit.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Paniek! Mel C raakt koffers kwijt op Schiphol

Een paar maanden later braken de Spice Girls door met Wannabe als hun eerste monsterhit. Dat maakte de periode er voor Mel C er achter niet makkelijker op. Zo zou ze binnen de groep langere tijd gepest zijn. "Ik werd neergezet als de normale die niet echt meetelde en niet veel te zeggen had. Dat was heel pijnlijk als jonge startende popster. Ik deed er alles aan om perfect te zijn."

Daarnaast had Melanie ook nog een eetstoornis. "Ik ging van anorexia naar juist overeten. Dat was het moment dat ik naar mijn huisarts ging en een depressie werd vastgesteld", legt ze uit. Door het vaststellen van de depressie, viel er een enorme last van haar schouders.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Paniek! Mel C raakt koffers kwijt op Schiphol

Achteraf denkt Mel C dat ze eerder had moeten stoppen met de Spice Girls. "Ik ben veel langer gebleven dan ik wilde. Ik voelde me zo slecht en vond het heel lastig om in het gezelschap van de meisjes te zijn", besluit ze.

Ondanks deze woorden was Melanie vorig jaar wél aanwezig bij de reünie van de meidengroep. Meer daarover zie je in onderstaande video.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!