Beeld © ANP

Mocro Maffia-Bilal Wahib valt in de prijzen

24 februari 2020 23:40

De Nederlandse acteur Bilal Wahib (21) is maandagavond geëerd op het podium van het filmfestival van Berlijn, samen met negen andere jonge Europese acteurs. Bilal mocht er een shooting star in ontvangst nemen.

De acteur, die in Berlijn zijn nieuwe film Paradise Drifters presenteert, krijgt op diverse bijeenkomsten en etentjes de kans om gesprekken te voeren met grote spelers uit de Europese filmwereld. Bilal brak afgelopen jaar bij het grote publiek door met zijn rol in de Videoland-hit Mocro Maffia, maar speelde eerder al in kleinere maar veelgeprezen films als Broeders en Malik.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alle ogen zijn gericht op Bilal Wahib tijdens festival Berlijn

Wahib speelt in Paradise Drifters van regisseur Mees Peijnenburg een verwaarloosde tiener die, samen met twee lotgenoten, toch het beste van het leven probeert te maken. De ster is komend jaar verder te zien in het tweede seizoen van Mocro Maffia, de NPO-serie Commando's en het sekswerkersdrama Red Light (geproduceerd door Carice van Houten en Halina Reijn). Wahib maakt half maart zijn grote toneeldebuut bij de Toneelmakerij in een nieuwe eigentijdse bewerking van Hamlet die Abdelkader Benali speciaal voor hem schreef.

In het verleden werden Nederlandse talenten als Hannah Hoekstra, Abbey Hoes, Jonas Smulders en Marwan Kenzari uitgeroepen tot 'Shooting Star'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!