Beeld © Disney

Disney overladen met kritiek na schrappen lhbt-tienerserie

26 februari 2020 16:19

Het komt niet vaak voor, maar Disney ligt flink onder vuur. De streamingdienst van de filmgigant zou de show 'Love, Victor' uit gaan zenden, alleen komen ze daar nu op terug. De lhbt-jongerenshow zou namelijk "niet kindvriendelijk genoeg" zijn voor Disney+. De gebruikers zijn boos.

"Homoseksueel kind is 'niet kindvriendelijk' genoeg”

Love, Simon, de eerste Fox-film over een homoseksuele jongen in de hoofdrol, was een megahit. Het verhaal volgt een jongeman die twijfelt aan zijn geaardheid, maar uiteindelijk de liefde vindt. De kaskraker deed het goed bij fans en critici. Met die reden besloot Disney, na de overname van Fox, om een spin-off-serie te maken voor hun streamingdienst Disney+. Love, Victor zou in juni in première gaan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disney heeft stem eerste lhbt-personage gevonden

Daar komt nu verandering in. Love, Victor wordt overgeplaatst naar de Amerikaanse streamingdienst Hulu in plaats van Disney+, meldt Variety. De reden hiervoor is dat de onderwerpen van de show niet overeenkomen met de waarden van Disney. Het is "niet kindvriendelijk genoeg", wegens de seksuele thema's, het geweld, het taalgebruik en de drugs en alcohol die erin voorkomen. Dit valt echter slecht bij de fans van de hitfilm én de gebruikers van Disney+. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

15-jarige Disney-actrice overleden aan hersentumor

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yes: Disney brengt ook live-action Rapunzel uit

“Disney heeft geen enkele van de verschrikkelijk racistische scènes uit hun oude geanimeerde films gehaald, maar een homoseksueel kind is gewoon ‘niet kindvriendelijk’ genoeg”, reageert één criticus. Ook wordt er veel gewezen naar het feit dat praktisch iedere Marvel-film erop staat met een kijkwijzer, aangezien hierin ook die thema's voorkomen. Volgens velen zou het vooral te maken hebben met het religieuze publiek dat ze niet willen kwijtraken door zo'n serie. Wanneer Love, Victor op Hulu verschijnt, is nog niet duidelijk. 

Hoewel er veel kritiek nu op Disney is, heeft het bedrijf een historisch jaar achter de rug. Je ziet het in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!