Beeld © ANP

Rossana Kluivert gaat niet in hoger beroep

26 februari 2020 16:12

Rossana Kluivert (48) staakt haar strijd tegen 'AVROTROS'. Dat heeft haar advocaat Royce de Vries (30) vandaag laten weten aan het 'Algemeen Dagblad'. Het item over het Kluivert Dog Rescue Center op Curaçao blijft wel gewoon online staan.

"Er komt geen hoger beroep"

"Er komt geen hoger beroep", laat de advocaat van de familie vandaag weten. Zowel Rossana als haar zoon Nino, die ook betrokken is bij de stichting, betreuren dat het item uit Opgelicht?! niet hoeft te worden gerectificeerd, maar hebben besloten het hierbij te laten. De rechter constateerde eerder al dat in de uitzending de hondenopvang niet wordt beticht van misleiding, manipulatie of bedrog.

Het overgrote deel van wat er in de uitzending werd gemeld, werd onderbouwd door het feitenmateriaal dat AVROTROS en de redactie ten tijde van de uitzending beschikbaar had. Volgers de rechter is er dan ook van feitelijke onjuistheden, lichtvaardige beschuldigingen en tendentieuze beweringen, zoals Rossana en haar raadsman stelden, geen sprake.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Rossana Kluivert verliest rechtszaak tegen Opgelicht?!

In de uitzending van afgelopen november kwamen vrijwilligers en dierenartsen aan het woord die zich eveneens inzetten voor honden op het eiland. Uit de reportage bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Kluivert zich op het eiland bevindt. Daarnaast kwam in het programma naar voren dat Rossana veel minder honden zou verzorgen dan ze zelf beweert en dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro's aan marketingkosten zou hebben betaald en een winkelpand huurt.

De AVROTROS reageerde eerder op de uitspraak met: "We hebben altijd geloofd in het gedegen onderzoek dat Opgelicht?! verricht heeft naar de Kluivert Rescue Dog Foundation. We zijn blij dat de rechter dit erkent en we op alle punten in het gelijk zijn gesteld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rossana Kluivert spant rechtszaak aan om Opgelicht-uitzending

Sinds het item gaat het niet goed met Kluivert Dog Rescue Center. Volgens haar zoon Nino komen er geen donaties meer binnen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!