Beeld © ANP

Olcay: 'Omgeving draaide zich weg voor geweld bij ons thuis'

28 februari 2020 19:11

Olcay Gulsen (39) duikt voor haar nieuwe programma 'Olcay & huiselijk geweld' haar heftige verleden in. De presentatrice heeft namelijk geen makkelijke jeugd gehad. Tegenover Nu.nl praat ze nu openhartig over deze angstige tijden.

"Als alles in je omgeving een hel is, is een heel klein gevoel van veiligheid al het verschil"

In het programma gaat Olcay in gesprek met slachtoffers en plegers van agressie binnenshuis. De onderneemster werd zelf al op jonge leeftijd hiermee geconfronteerd, aangezien de vader van Olcay haar moeder sloeg. "Ik zag zo veel paniek bij slachtoffers van huiselijk geweld. Als ik ze aankeek, waren ze zo ontzettend angstig, zo geïsoleerd, zo bang om te leven", vertelt het gezicht van Net5. "Ik vond dat echt heel pijnlijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olcay Gulsen helemaal in de wolken met Ruud de Wild

Dat er bij huiselijk geweld vaak niet wordt ingegrepen snapt ze ergens wel. Volgens Olcay willen veel mensen zich 'niet met iemand anders zijn leven bemoeien'. Maar dat neemt volgens haar niet weg dat je je als buurvrouw, kennis of als vage vriend om iemand kan bekommeren. Iets wat ze zelf ook gewild had: "Mensen wonen ook in een rijtjeshuis, zoals wij vroeger, en dan hoor je je buurvrouw echt wel schreeuwen."

Olcay: "Heel veel mensen in mijn omgeving die draaiden zich weg voor het geweld dat bij ons thuis plaatsvond. Ik denk dat als mijn moeder een vertrouwenspersoon had gehad, dat zo'n verschil had gemaakt (...) Als alles in je omgeving een hel is, is een heel klein gevoel van veiligheid al het verschil."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Olcay Gulsen zag vader haar moeder in elkaar slaan

Toch is ze zelf ook niet altijd alert in haar omgeving. "Als ik het eenmaal weet, heb ik heel erg de neiging om de mensen te willen redden, maar ik zou zelf nog beter kunnen opletten", vertelt ze tijdens het interview. 

Olcay & huiselijk geweld is vanaf woensdag 4 maart te zien op Net5 powered by LINDA. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!