Beeld © ANP

Met dit liedje gaat Stefania strijden tijdens songfestival

01 maart 2020 17:29

Het liedje waarmee de Nederlands-Griekse zangeres Stefania Liberakakis Griekenland in mei vertegenwoordigt tijdens het Eurovisiesongfestival is zondag gelanceerd. De Griekse publieke omroep ERT had de eer het nummer Superg!rl met de wereld te delen.

"We wilden dat het nummer bij haar leeftijd en persoonlijkheid paste"

Superg!rl is volgens ERT "een eigentijds uptempo popliedje met etnische invloeden". Het nummer is gecomponeerd en geproduceerd door Dimitris Kontopoulos, die zijn best heeft gedaan een lied te maken dat past bij de 17-jarige Stefania. "Om eerlijk te zijn, was het moeilijk om het juiste nummer voor haar te vinden, omdat we wilden dat het nummer bij haar leeftijd en persoonlijkheid paste", zegt hij. Superg!rl gaat over Stefania als jonge vrouw die haar verplichtingen als student probeert te combineren met haar droom om te zingen. Met het liedje hoopt ze jongeren aan te moedigen in zichzelf te geloven en hun dromen na te jagen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stefania krijgt het druk met het songfestival

Stefania is na Jeangu Macrooy de tweede 'Nederlandse troef' tijdens het komende songfestival. De Utrechtse deed voor Nederland al eens mee aan de junior-editie. Ze woont al haar hele leven in Nederland en deed jaren geleden mee aan The Voice Kids en Kinderen voor Kinderen. De 17-jarige gaat het er maar druk mee krijgen na het songfestival, maar ondanks dat heeft ze "ontzettend veel zin in." Dat vertelt ze in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!