Beeld © Cornelie Tollens

Ruud grote steun voor Olcay tijdens serie over huiselijk geweld

02 maart 2020 07:52

Voor Olcay Gulsen (39) was haar nieuwe Net5-serie over huiselijk geweld erg persoonlijk. De presentatrice groeide zelf op in een gezin waar dat voorkwam en is in het programma ook openhartig over haar eigen ervaringen. De draaidagen waren ook daarom pittig en het was dan ook fijn dat ze met haar vriend Ruud de Wild (50) kon praten.

"Het is prettig om erover te kunnen praten en dat je partner klaar staat om naar je te luisteren"

"Hij was de eerste die ik belde als ik aan het eind van de dag klaar was met draaien", vertelt Olcay aan BuzzE. "Het is natuurlijk niet iets wat je makkelijk loslaat als de camera’s uitgaan, dus het is prettig om erover te kunnen praten en dat je partner klaar staat om naar je te luisteren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Olcay: 'Omgeving draaide zich weg voor geweld bij ons thuis'

Voor de zesdelige reeks Olcay & Huiselijk Geweld, die vanaf woensdagavond wordt uitgezonden, sprak de presentatrice met onder anderen haar zussen en moeder, slachtoffers, plegers en hulpdiensten. Een van de heftigste ervaringen tijdens de opnames was een bezoek aan de buurt waar ze is opgegroeid. "Het was erg zwaar om terug te gaan en de herinneringen naar boven te laten komen."

Ook een gesprek dat Olcay had met een van de slachtoffers, was erg intens. "Ze zat helemaal onder de littekens door het toedoen van haar ex en het is echt een wonder dat ze het heeft overleefd. Alle verhalen waren intens en emotioneel om te horen, maar nodig om te vertellen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olcay Gulsen helemaal in de wolken met Ruud de Wild

Dat slachtoffers wilden meewerken aan de serie vindt ze dan ook bewonderenswaardig. "Ik vind het zo dapper. Het is ongemakkelijk, confronterend en er komt schaamte bij kijken - ook bij de plegers. Dat ze toch durfden om zich open te stellen en hun verhaal wilden vertellen aan een wildvreemde, vind ik echt heel dapper."

Zelf praat Olcay in de serie ook openhartig over haar gewelddadige vader en gaat ze met haar zussen en moeder in gesprek. "Dat hadden we eigenlijk nog nooit gedaan, dus het was wel vreemd om dat voor de camera te doen. Maar het hielp dat we het gesprek met mijn zussen bijvoorbeeld opnamen in de intieme omgeving van mijn eigen huis. Het was fijn om erover te kunnen praten en gek ook om te horen hoe verschillend onze herinneringen zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Olcay Gulsen zag vader haar moeder in elkaar slaan

Door de serie heeft de presentatrice ook gewerkt aan haar eigen verwerkingsproces. "Ik merk dat ik het meer een plekje heb kunnen geven. Ik heb bijvoorbeeld ook gepraat met een kinderpsycholoog over het trauma dat kinderen overhouden aan huiselijk geweld. Dat gesprek was ook heel herkenbaar voor mezelf. Zo snap ik nu waarom ik een grote hang heb naar vrijheid om mijn eigen beslissingen te kunnen maken. Dat is logisch als je bent opgegroeid in een onveilige situatie en als kind niet met je vader of moeder kon praten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!