Beeld © ANP

Rob Geus raadt af om zelf desinfecterende handgel te maken

02 maart 2020 18:23

Om besmetting met het coronavirus te voorkomen is er een ware run ontstaan op desinfecterende handgel. In veel winkels is het product helemaal uitverkocht. Op blogs zijn recepten te vinden om zelf aan de slag te gaan, maar hygiëne-expert Rob Geus (48) waarschuwt voor de risico's.

"Dan denk je goed bezig te zijn, maar dat is dan dus niet zo"

Marktplaats-verkopers spelen slim in op het tekort aan desinfecterende handgel in de winkels. Flesjes die normaal nog geen drie euro kosten, worden verkocht voor meer dan twintig euro. Maar je kunt ook zelf thuis aan de slag, beweert Charlotte Dona (19). Op haar blog schrijft ze hoe je met alcohol, olie en (Aloë Vera-)gel eenvoudig je eigen handgel in elkaar flanst.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Ook Rob Geus mag Ali B gaan roasten

Hygiëne-expert Rob Geus raadt af om thuis aan de slag te gaan met je eigen handgel. "Het probleem is dat het  – als je een te lage concentratie alcohol gebruikt – niet desinfecteert. Dan denk je goed bezig te zijn, maar dat is dan dus niet zo."

Je kunt volgens hem dus beter kiezen voor een variant uit de winkel. "De handgel die ik gebruik komt van de drogist. Die is uitvoerig getest en geproduceerd in het lab. Niet in de keuken, bij iemand thuis. Je kunt je afvragen of de omstandigheden daar überhaupt hygiënisch genoeg zijn om een desinfectiemiddel te produceren."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ook Rob Geus en Kalvijn doen mee aan Expeditie Robinson

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!