Beeld © Hollandse Hoogte

Chinese Tournee Alain Clark gecanceld vanwege coronavirus

02 maart 2020 21:22

De tournee die in april op de agenda van Alain Clark (40) stond, gaat niet door vanwege het coronavirus. Dat heeft de zanger maandag desgevraagd gemeld. Clark had eerder al in het Radio 5-programma Volgspot gemeld te twijfelen over de tour vanwege het virus.

"We hoefden zelf het besluit niet te nemen"

"In het gebied waar we zouden spelen op een aantal festivals, zijn eigenlijk alle concerten afgelast vanwege het virus", laat Clark weten. "Dus we hoefden zelf het besluit niet te nemen." De zanger vindt het jammer, maar begrijpt de beslissing wel.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Tournee door China is grote droom voor Alain Clark

De popartiest is momenteel bezig met een tournee langs een aantal Nederlandse podia, op zondagmiddagen in februari en maart. Daarnaast is hij druk met een interviewserie In conversatie met, waarin fans hun grote idolen aan vragen kunnen onderwerpen. De eerste sessie is op 15 maart in het Concertgebouw, met Ali B als ’slachtoffer’.

Clark bracht bracht vorige maand na lange tijd een nieuw album uit, Sunday Afternoon. De reacties van de fans op sociale media zijn zeer lovend. Hij is niet de enige Nederlander die optredens in het buitenland moet laten schieten vanwege het coronavirus. Ook harpiste Iris Kroes liet maandag weten dat een concertreeks tijdens een cruise in Japan niet doorgaat vanwege de angst voor corona.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Alain Clark voelt zich vrijer door nieuwe album Sunday Afternoon

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!