Beeld © AVROTROS

Jeangu Macrooy onthult songfestivallied vanavond

04 maart 2020 04:07

Het nummer waarmee Jeangu Macrooy (26) Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival in eigen land wordt woensdag onthuld. Hij brengt het voor het eerst live ten gehore bij 'De Wereld Draait Door'. Ook bij RTL Boulevard zal het lied laten horen.

In de uitzending wordt in het bijzijn van Jeangu de videoclip vertoond. Donderdag is de soulzanger opnieuw te gast in DWDD, dan om het nummer voor het eerst live ten gehore te brengen. Er is tot nu toe weinig bekend over het liedje, de opvolger van het winnende Arcade van Duncan Laurence. Producer en componist Perquisite heeft het nummer gemaakt maar verdere details ontbreken nog.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Concurrentie Jeangu Macrooy presenteert songfestivalliedje

In januari werd bekend dat de selectiecommissie van AVROTROS had gekozen voor Jeangu Macrooy. Volgens algemeen directeur Eric van Stade is zijn sound "internationaal onderscheidend". "De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten", zo zei hij destijds.

Vanwege de Nederlandse winst vorig jaar is Jeangu al geplaatst voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Die vindt plaats op 16 mei in Rotterdam Ahoy.

Eerder gaf Jeangu al details prijs over zijn deelname aan het songfestival.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Je zag Jeangu Macrooy nog nooit zoals op zijn persfoto's

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!