Beeld © Getty Images

Werknemers uitgeverij lopen weg vanwege memoires Woody Allen

06 maart 2020 08:41

Meerdere medewerkers van de Amerikaanse uitgeverij Hachette zijn donderdag het gebouw uitgelopen. Zij wilden met deze actie een statement maken tegen de publicatie van de memoires van Woody Allen (84) door Hachette, op 7 april. Dat meldt The Hollywood Reporter vrijdag.

In het boek Apropos of Nothing geeft de 84-jarige Woody Allen volgens de uitgeverij zijn visie op zijn werk en zijn privéleven. Hij verhaalt over de films, toneelstukken en tv-programma's die hij heeft gemaakt de afgelopen zes decennia. Maar ook gaat hij in op de relatie die hij met zijn familie en vrienden heeft. Opvallend, omdat zijn dochter Dylan Farrow stelt als kind door hem misbruikt te zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vijftigste Woody Allen-film naar het witte doek

Woody Allen staat al meer dan een halve eeuw te boek als een gezaghebbende en gerespecteerde filmmaker en komiek, dankzij klassiekers als Annie Hall, Manhattan en The Purple Rose of Cairo. Maar de afgelopen jaren is hij steeds meer onder vuur komen te liggen door onder meer de beschuldigingen van zijn dochter. Deze geluiden zijn niet nieuw, maar hebben veel meer gewicht gekregen in het #MeToo-tijdperk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoon Woody Allen vraagt vriend op ludieke wijze ten huwelijk

De regisseur ontkent alle aantijgingen. Maar de hardnekkige beschuldigingen hebben er wel voor gezorgd dat hij de afgelopen jaren veel minder films heeft gemaakt. Een grote deal met Amazon ging op het laatste moment niet door en zijn laatste film, A Rainy Day in New York, lag ruim twee jaar op de plank en werd alleen in Europa uitgebracht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vijftigste Woody Allen-film naar het witte doek

Apropos of Nothing verschijnt in eerste instantie in de VS, Canada, Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!