Beeld © ANP

'Programmering 3FM alweer op de schop'

6 maart 2020 19:30

NPO 3FM gooit binnenkort de eigen programmering om. Dat meldde RTL Boulevard vrijdag in de uitzending. Timur Perlin komt over van Radio 2 en moet zijn oude zender uit het slop trekken.

"We kijken continu naar de programmering van onze zenders"

Timur, die in januari al tijdelijk te horen was op de zender, keert definitief terug en gaat een lunchshow presenteren. Frank van der Lende en Eva Koreman gaan samen de middag doen. Mark van der Molen schuift op zijn beurt door naar de avond, aldus RTL Boulevard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

3FM gaat door met specials op tijdslot Kaj van der Ree

Een woordvoerder van de NPO wilde het nieuws vrijdagavond niet bevestigen. "We kijken continu naar de programmering van onze zenders", aldus de zegsvrouw, die wel wilde toegeven dat er "binnenkort" nieuws komt over de programmering van 3FM. Op welke termijn dat is, wilde ze niet zeggen.

Het rommelt al een tijdje achter de schermen bij 3FM. Vorige maand meldde Het Parool al dat de middagshow Mark + Rámon zou verdwijnen. Mark van der Molen presenteert die show sinds vorige maand alleen, omdat Rámon Verkoeijen al maanden thuiszit vanwege privéomstandigheden. Hij werd onder meer vervangen door Timur en Wijnand Speelman. Ondertussen raakte Kaj van der Ree zijn avondshow kwijt vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO 3FM zoekt nog naar vervanger Kaj van der Ree

De luistercijfers van 3FM blijven al lang achter op de concurrentie. De zender zag de cijfers de afgelopen vijf jaar met 80 procent dalen. Al verschillende keren werd het roer omgegooid maar tot dusver zonder succes.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!