Deze vrouw gaat namens Portugal naar Eurovisiesongfestival

08 maart 2020 02:07

Zangeres Elisa heeft zaterdagavond de finale van het Festival da Canção in Portugal gewonnen. Ze is daarmee de Portugese inzending voor het Eurovisiesongfestival in mei in Rotterdam.

Haar nummer 'Medo de Sentir' was niet de favoriet van de jury en de televoters. Die kozen voor een ander nummer, maar ze zetten Elisa wel op de tweede plaats zodat ze met een puntenaantal van twintig de concurrentie net voor bleef. Bárbara Tinoco, de favoriet van de kijkers, werd tweede in de einduitslag met achttien punten. Filipe Sambado was de favoriet van de jury, maar de zanger kreeg van het publiek te weinig punten om naar Rotterdam te mogen. Hij eindigde als derde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Op 26 maart gaan de laatste songfestivalkaarten in de verkoop

Tijdens de finale streden acht kandidaten om een ticket naar Rotterdam. Portugal komt in Rotterdam in actie tijdens de tweede halve finale op 14 mei. Portugal doet sinds 1964 mee aan het Eurovisiesongfestival en won eenmaal, dat was in 2017 met het lied 'Amar pelos dois' van Salvador Sobral.

Alle deelnemers aan het songfestival zijn nu bekend. Zaterdagavond werden de laatste deelnemers gekozen. Voor Finland gaat Aksel Kankaanranta naar het liedjesfestijn. Met het nummer 'Looking Back' won hij zaterdag de Finse nationale finale. Zweden stuurt het trio The Mamas met hun nummer 'Move' naar Rotterdam en Denemarken vaardigt Ben & Tan af met het lied 'Yes'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!