Beeld © ANP

BN'ers vertellen waarom Internationale Vrouwendag belangrijk is

08 maart 2020 14:58

Voor de gemiddelde Nederlander voelt 8 maart misschien als een normale dag, voor sommige BN'ers niet. Zij lopen vandaag mee in de zogeheten Women's March in Amsterdam om te demonstreren voor vrouwenrechten.

"Ik ben heel blij om te zien dat hier mannen én vrouwen zijn"

Een dag als Internationale Vrouwendag is nog steeds nodig, vertelt LINDA.meiden-hoofdredacteur Yara Michels aan RTL Boulevard. Volgens haar is er nog veel ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Presentatrice Gwen van Poorten (30) noemt daar een paar voorbeelden van. "Vrouwen staan vaak nog steeds niet aan de top. Vrouwen verdienen nog steeds niet hetzelfde voor hetzelfde werk als een man doet. Dat is toch te bizar voor woorden in 2020?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monique eert haar oma op Internationale Vrouwendag

Presentatrice Anna Nooshin (33) nam haar vriend Nassim Zeta naar de Women's March. "Ik ben heel blij om te zien dat hier mannen én vrouwen zijn. Dat er verschillende vrouwen en mannen zijn die durven om er iets van te zeggen, zonder dat ze meteen het gevoel hebben dat ze de grond in worden geboord." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jada Borsato heeft belangrijke boodschap voor moeder Leontine

Wie bij de demonstraties niet aanwezig is, laat wel via Instagram van zich horen. Jada Borsato eert haar moeder Leontine met een foto en de volgende BN'ers laten ook van zich horen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!