Beeld © ANP

Alberto Stegeman krijgt geldboete opgelegd na plaatsen nepbom

09 maart 2020 14:12

Het plaatsen van een nepbom gaat Alberto Stegeman (49) tweeduizend euro kosten. De 'Undercover in Nederland'-presentator moet het geldbedrag betalen van de rechter in Zutphen. Zelf was hij niet aanwezig in de rechtszaal, omdat hij op vakantie was.

"Dit klopt gewoon niet"

In Undercover in Nederland plaatste Alberto de nepbom bij de legerplaats in Oldeboek 't Harde. Hij liet een verdacht koffertje achter, waarna de kazerne in paniek raakte. Hiermee wilde hij duidelijk maken hoe makkelijk het was om vermomd binnen te dringen en zoiets achter te laten. De presentator geeft bij het AD aan in hoger beroep te gaan tegen de geldboete. Hij kreeg al een werkstraf van 120 uur opgelegd, waarvan 40 uur voorwaardelijk. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alberto Stegeman hoort of plaatsen nepbom strafbaar is

"Dit klopt gewoon niet", zegt Alberto over de uitspraak tegen het AD. Ook is hij het er niet mee eens dat het overduidelijk om een nepbom ging. "Het was gewoon een koffer", verklaarde hij al eerder. "Er staken geen draden uit of iets dergelijks. Ook heb ik geen telefoontje gepleegd waarin werd gezegd dat er een bom zou liggen." In de koffer zaten stukken klei, een telefoon, 32 schroeven en draden, waardoor het Openbaar Ministerie pleit dat wel degelijk de indruk moest opwekken om een bom te gaan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alberto Stegeman teleurgesteld in Peter R.: 'Respectloos'

Bovendien wordt 'journalistieke exceptie' uitgesloten voor Alberto door het OM én de rechtbank, omdat er geen sprake zou zijn van een maatschappelijk probleem. Peter R. de Vries gaf aan het hiermee eens te zijn toen de Undercover in Nederland-presentator bij RTL Boulevard langskwam om de rechtszaak te bespreken. "Schijnnieuws", vindt de misdaadverslaggever. Het ging hard tegen hard tussen de twee, zoals te zien is in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!