Beeld © Stijn Ghijsen

EO onderzoekt alternatieven voor The Passion vanwege corona

09 maart 2020 18:18

De EO is vanwege de verspreiding van het coronavirus in Nederland bezig met het bekijken van verschillende alternatieve scenario's voor het spektakel The Passion in Roermond. Een woordvoerder van de omroep heeft maandag een bericht daarover van Shownieuws bevestigd. Over de inhoud van de alternatieve scenario's doet de EO geen mededelingen.

Eerder stelde ook de organisatie achter het Eurovisiesongfestival alternatieve scenario's uit te werken. Mogelijk zouden beide evenementen zonder publiek plaats kunnen vinden. In heel de wereld worden concerten, grote evenementen en festivals afgelast om de verspreiding van coronavirus tegen te gaan.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Acteurs van The Passion vinden repetities al inspirerend

Nederland is vooralsnog terughoudend met het cancelen van grote evenementen. Het RIVM vindt dat in de meeste gevallen voorlopig niet nodig. De verantwoordelijkheid voor zo'n besluit ligt de lokale GGD. De GGD Roermond was maandag niet voor commentaar bereikbaar.

De vorige edities van The Passion brachten vele tienduizenden mensen op de been. In Frankrijk heeft de overheid heeft tot eind mei bijeenkomsten met meer dan duizend mensen verboden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Cast The Passion hoopt dat corona geen roet in het eten gooit

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!