Beeld © ANP

Duncan over songfestivallied Jeangu: 'Te gek'

09 maart 2020 22:36

Duncan Laurence (25) noemt Grow, het songfestivallied van zijn 'opvolger' Jeangu Macrooy (26), "te gek". De winnaar van vorig jaar denkt dat het nummer een goede kans maakt om te scoren in Rotterdam.

"Jeangu is heel erg bij zijn roots gebleven"

"Jeangu is heel erg bij zijn roots gebleven. En dat vind ik heel fijn. Ik heb altijd overal geroepen kies iemand die bij zijn eigen ik blijft en ik denk dat Jeangu dat als geen ander kan. Dat heeft hij ook bewezen door dit nummer te schrijven", zei Duncan tijdens het Buma Awards Gala tegen BuzzE.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Documentaire over Duncan Laurence in de maak

Jeangu stapt in mei in de voetsporen van Duncan als hij Nederland in zijn eigen land mag vertegenwoordigen. De soulzanger stelde eerder als doel dat hij net als zijn voorganger voor de winst gaat.

Grow raakt volgens Duncan precies de juiste snaar. "Ik vind het echt op de juiste momenten mooi ingetogen en hij blijft bij zijn eigen verhaal, hij vertelt ook echt een verhaal", aldus de zanger. "Ik hoop hem hier volgend jaar met een beeldje in zijn hand te zien."

Duncan viel maandag dubbel in de prijzen. Zijn songfestivallied Arcade werd bekroond in de categorie nationaal én internationaal.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Duncan Laurence viert de eerste verjaardag van zijn nummer Arcade

Zelden valt een liedje in zowel de categorie nationaal als de categorie internationaal in de prijzen. Duncan stond wel even te kijken van die prestatie. "Sick hè?", reageerde hij na ontvangst tegenover BuzzE. "Bizar, ja het is gelukt."

In voorgaande jaren ging Duncan vaak met zijn manager mee om te netwerken. "En dan keek ik altijd en dacht ik: als ik ooit een keer een prijs zou mogen ontvangen dan is dat te gek. Überhaupt genoemd worden is al te gek. En dan nu heb je in een keer met je eerste single twee beeldjes in je hand. Dat is wel echt super bizar."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!