Beeld © ANP

Patty Brard openhartig over slepende juridische strijd met zus

10 maart 2020 16:41

Patty Brard (64) heeft in het programma ‘Patty & Gordon op zoek naar eeuwige jeugd’ een boekje opengedaan over de langlopende juridische strijd tussen haar en haar zus. Inmiddels liggen de twee al vijf jaar in de clinch met elkaar en heeft Patty zelfs advocaat Bénédicte Ficq (62) in de arm genomen. Zij vertelt aan RTL Boulevard dat de kwestie nog altijd speelt.

"Door een hele compliceerde situatie heb ik ook mijn moeder al een hele tijd niet meer gezien"

Patty vertelt in de meest recente aflevering van het SBS-programma dat ze middenin een moeilijke familiesituatie zit: “Het is niet alleen zo dat ik mijn dochter al een tijd niet meer zie, maar door een heel compliceerde situatie heb ik ook mijn moeder al een hele tijd niet meer gezien.” Volgens Patty speelt deze ruzie al vijf jaar en moet ze haar moeder al drie jaar missen. Zij is tussendoor nog een keer bij Patty thuis geweest en vertelde haar toen "dat ze ons zo mist". Volgens de presentatrice is de ruzie nu tot een ‘juridisch hoogtepunt’ is gekomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patty Brard wil in goede gezondheid 100 jaar worden

Patty heeft daarom advocaat Bénédicte Ficq in de arm genomen. Zij laat aan RTL Boulevard weten: “Patty Brard heeft mij destijds benaderd omdat haar zus meldde dat haar moeder Patty en haar broer niet meer wilde zien. Ze wilde van mij weten of dat zomaar kan. Ik heb toen een aantal stukken gekregen uit het verleden waaruit dat zou moeten blijken. Ik heb daarna geprobeerd om via de zorginstelling waar de moeder van Patty verblijft het een en ander duidelijk te krijgen. Toen waren er redenen om aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie vanwege dwang. Onderliggend kan gesteld worden dat er sprake is van oudermishandeling in de zin van het weghouden van een ouder bij haar kinderen.”

Patty onthulde daarnaast dat ze ook beschuldigd is van het stelen van geld. “Mijn zus heeft de hele familie wijsgemaakt dat toen er geld ontvreemd was bij mijn vader, ik dat heb gedaan.” “Alsof jij dat zou doen”, steunt Gordon zijn collega. Naast de lopende strijd over het contact met haar moeder loopt er volgens haar advocaat nog een andere procedure. “Maar die willen we in alle rust doorzetten.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gezondheid hondje bezorgt Patty Brard kopzorgen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!