Beeld © ANP

Karin Bloemens boek omgetoverd tot theatervoorstelling

12 maart 2020 08:47

Het boek 'Mijn ware verhaal' van Karin Bloemen wordt een theatervoorstelling. Dat maakt productiehuis Solo Stories donderdag bekend. In haar autobiografie vertelt ze voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst.

"Ik wil helpen met het gevecht dat ze leveren"

Het wordt een solovoorstelling. Wie de hoofdrol gaat spelen, is nog niet bekend. Ellen ten Damme gaat speciaal voor de voorstelling nieuwe muziek schrijven.

"In mijn eigen theatervoorstellingen zat wel eens een kleine verwijzing naar mijn jeugd, maar het is nooit echt het hoofdonderwerp geweest", laat Karin weten. "Een van de redenen dat ik het boek geschreven heb, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen. De belangrijkste boodschap voor hen is toch: ‘als je niet praat, bescherm je de dader, niet jezelf."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Karin Bloemen deelt hartstikke leuk babynieuws

Het stuk zal tussen februari en juni 2022 in de Nederlandse theaters te zien zijn. De kaartverkoop start begin 2021. Benno Hoogveld regisseert de voorstelling, Marc Veerkamp schrijft het script.

Producent Solo Stories brengt solovoorstellingen gebaseerd op een persoonlijk, waargebeurd verhaal. De voorstellingen worden gespeeld in kleine en middelgrote theaterzalen, met de acteur of actrice zo dicht mogelijk op het publiek. Dit voorjaar staat Doet sneeuw pijn in de theaters, gebaseerd op het boek van Carolien Spaans, gespeeld door Saskia Temmink.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Karin Bloemen blij met Georgina Verbaan in film over haar leven

Welke voorstelling in theaterseizoen 2020/2021 te zien is, maakt Solo Stories in april bekend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!